МИР ПОТРІБЕН, ЯК НІКОЛИ

МИР ПОТРІБЕН, ЯК НІКОЛИ

                        Людина створена природою

                                                         Для миру, а не для війни,

                            Народжена для радості,

А не для горя…

                    Франсуа Рабле

21 вересня, коли всі люди Землі відзначають Міжнародний день Миру, до бібліотеки-філії №10 (с. Вовчинець, вул. Вовчинецька, 35) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради на захід  “Мир потрібен, як ніколи” завітали діти, вихованці Вовчинецької гімназії.

Мир - яке коротке, але змістовне слово. Це слово звучить по-різному на контингентах землі, але скрізь воно означає прості й одвічні істини. Воно вміщує в собі яскраве сонце і блакитне небо, радісну працю і теплий хліб, сміх дітей та усміхнені обличчя дорослих.

Під час заходу бібліотекарка розповіла присутнім про історію виникнення  свята, про символ міжнародної солідарності всіх людей світу. А діти, у свою чергу, продекламували вірші з побажаннями миру в Україні.

Для відвідувачів також була оформлена книжкова виставка та проведений майстер-клас з розфарбовування голубів миру. Кожний виготовлений голуб увібрав в себе тепло дитячих рук і любов. Він несе величезний сенс та заклик до миру на всій землі.

Цей день закликає  мільйони  людей до глобального припинення вогню, відмови від насильства, а також кожного з нас зробити щось мізерне заради миру. Нехай усі ми навчимося розуміти і поважати одне-одного та жити в злагоді.

Поділіться цим дописом на: