МІСТО, В ЯКОМУ ЛЮБЛЯТЬ ЧИТАТИ

МІСТО, В ЯКОМУ ЛЮБЛЯТЬ ЧИТАТИ

Івано-Франківськ - це економічний і культурний центр Прикарпаття. Наше місто – невелике і компактне, яке здається зовсім крихітним з висоти пташиного польоту. Але це не означає, що йому нема чим здивувати гостей і мандрівників. Насправді, щоб об’їхати всі цікаві околиці і дізнатися про таємниці міста, не вистачить однієї відпустки. Це лише часткова правда, що місто заснували в 1662 році: поселення під назвою Княгиня і Заболоття були на цій території набагато раніше.

Символ Івано-Франківська - міська ратуша - тільки на перший погляд здається типовою для Західної України. Насправді вона побудована в стилі функціоналізм, і таких будинків дуже мало. Цікаво, що її зовнішній вигляд протягом історії змінювався чотири рази. Крім того, це єдина ратуша в Європі із позолоченим куполом.

Великий фонтан, дивовижна архітектура невисоких будинків, площа Ринок, багато зелені і відкритість місцевих жителів — це особливості нашого міста. Відвідини Івано-Франківська завжди асоціюються з приємними спогадами і позитивними емоціями.У День міста це колоритне місце стає особливим…

А 28 вересня 2018 року Івано-Франківськ отримує почесну нагороду  Приз Європи  - цю найвищу відзнаку ПАРЄ присуджує окремим містам за поширення ідеалів Європи. 

Але, на жаль, війна вносить свої корективи в наше життя. Адже 24 лютого 2022 року повномасштабним вторгненням російської армії розпочався новий етап російсько-української війни. Це – народна війна за незалежність і суверенітет України, яка триває з 2014 року.

7 травня 1662 року наше місто отримало магдебурзьке право. З цієї нагоди, 5 травня 2022 року працівники читального залу ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради підготували патріотичний фотоколаж  “Місто, в якому люблять читати”.

Біля фасаду приміщення читального залу протягом дня діяла фотовиставка зі світлинами читачів бібліотек МЦБС та жителів міста. На стелажах була представлена література про історію нашого міста, його минуле і сучасність, про походження назв вулиць Івано-Франківська.

Переглянувши виставку, користувачі дізналися про видатних людей: письменників, лікарів, спортсменів, культурних та релігійних діячів, які проживали в Івано-Франківську. Крім цього, увазі зацікавлених людей було представлено широку палітру  художніх  творів місцевих  письменників.

Працівники читального залу підготували святкову вітальну листівку,яку мав змогу отримати кожен гість заходу. Цікавим доповненням до відзначення Дня міста став огляд літератури про Івано-Франківськ. Захід проведений для всіх мешканців і гостей міста.

Відповідальні за проведення заходу бібліотекарі читального залу.

 

Поділіться цим дописом на: