МОЛОДІЖНА ВЕЛОМАНДРІВКА У МИКИТИНЦЯХ

МОЛОДІЖНА ВЕЛОМАНДРІВКА У МИКИТИНЦЯХ

11 серпня в с. Микитинцях відбувся цікавий захід до Міжнародного дня молоді: квест-веломандрівка «Молодь – надія і майбутнє України». Форма проведення – «on air». Учасники – микитенецька молодь,  а мета – збагатити, наповнити, запалити новими ідеями і просто цікаво провести дозвілля.

Бажаючі взяти участь у заході прибули до Народного дому, де завідуюча сектором Наталія Бутюк запропонувала створити 2 команди. Потім було складено маршрут, за яким рухатимуться команди для вирішення завдань.

На першому етапі учасники квесту розв'язували завдання, пов'язані з історією виникнення цього свята. Другий етап – зупинка біля Могили Героїв та банерів з фото загиблих микитинецьких воїнів у сучасній російсько-українській війні.

Тут розглянули історичну довідку про Революцію Гідності, Помаранчеву Революцію, АТО та теперішню війну. Вшанували пам'ять полеглих односельчан.

Третій етап – зупинка біля Микитинецького ліцею, де навчається чи навчалося більшість з учасників заходу. Розглянули вікторину "Молодь і народна творчість".

Цей етап виявився дуже цікавим, адже майже всі квестівці причетні до народної творчості та є активними учасниками мистецьких колективів Народного дому.

Четвертий етап – конкурс капітанів, який провели на території комплексу «Веселка річкова».

П'ятий етап – набережна річки Бистриця Надвірнянська. Провели конкурс "Відгадай пісню за мелодією". Це конкурс виявився найцікавішим і... найвеселішим. Адже діти навперебій вгадували пісні і, здебільшого, показали відмінний результат. Але нічого дивного, адже в Микитинцях завжди шанували пісню. Недаремно на гербі с. Микитинці красується соловейко, який є символом співочості села.

На завершення учасники квесту завітали на шкільний стадіон, де провели «Творчий пікнік на каріматах». А там було всього – і психологічні вправи для зняття стресу, і ігри з м'ячем, і підбили підсумки та створили «фразу дня», яку сформували з ключових слів з кожної локації: "Молодість – не вік, а стан душі".

Захід пройшов чудово! А ще втішала погода без опадів та відсутність виття сирен.

Інформацію підготували працівники Народного дому с. Микитинці.

Поділіться цим дописом на: