МОВ ПТАХИ У ВИРІЙ - З РІДНОГО ГНІЗДА

МОВ ПТАХИ У ВИРІЙ - З РІДНОГО ГНІЗДА

7 вересня 2021 року протягом дня у бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька,100) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради було проведено виставку фото-документів “Мов птахи у вирій - з рідного гнізда” з нагоди 130-річчя від початку трудової міграції з Галичини.

Наш край завжди знаходився у лідерах за кількістю трудових мігрантів. Галичани повсякчас шукали кращої долі, покидаючи близьких людей та рідні землі. Сьогодні кількість осіб українського походження, які проживають за межами України, за приблизними підрахунками, становить від 12-ти до 20-ти мільйонів. А щодо трудових мігрантів, то ця цифра коливається від 1 до 7 млн осіб.

На жаль, з часом ця тенденція зростає і, за оцінками експертів, іще багато років молоді талановиті українці емігруватимуть за кордон. Як наслідок - розбиті сім'ї, соціальне сирітство та проблеми в економіці.

Над цією сумною темою і розмірковували відвідувачі бібілотеки, переглядаючи альбом фотодокументів “З рідного гнізда”. Бібліотекар ознайомила їх із багаторічною історією української міграції. А також присутні мали змогу віднаходили своїх родичів в “Енциклопедії Української Діяспори”, виданій за сприяння Наукового Товариства ім. Т. Шевченка в Америці та Фундації ЕУ в США.

Відповідальна за проведення: Козак-Дидич М.В.

Поділіться цим дописом на: