МОВНІ ІГРИ “РІДНОГРАЙ”

МОВНІ ІГРИ “РІДНОГРАЙ”

21.02 в бібліотеці-філії №14 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, що по вул. Довженка, 12, проводились мовні ігри “Ріднограй” до Міжнародного дня рідної мови.

Мова - це історія народу і його світогляд. Мова функціонує і розвивається тільки в людському суспільстві. Це найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.

Ніхто достеменно не знає, скільки мов існує в світі. Навіть вкрай досвідчений лінгвіст не зможе вам дати відповідь на це запитання. Вважається, що у світі існує майже 7 000 мов. Одні мови розвиваються, а інші зникають.Тому Міжнародний день рідної мови закликає захищати всі мови, навіть такі, що ними говорять зовсім невеличкі групи людей.

Для учнів 1-4 класів у бібліотеці було підготовлено ряд ігор, які мають велике значення для розвитку мови і мислення. Вони збагачують їх словниковий запас, поліпшують у дітей фонетичний слух, прищеплюють інтерес і любов до мови.

Цікавими були такі ігри: “Сто слів” - потрібно придумати максимальну кількість слів на одну букву ; “Перетвори слово” - за допомогою суфіксів і префіксів утворити інші слова; “Фразеологічний звіринець” - відтворити правильно фразеологізм за початковою назвою; “Фразеологічна математика” - вставити потрібну цифру у фразеологізм; “Тільки веселі слова” - підібрати слова для вираження емоцій на одну тему.

Підготувала Засєдко Р.О.

Поділіться цим дописом на: