МОВНІ ЗАБАВЛЯНКИ У БІБЛІОТЕЦІ

МОВНІ ЗАБАВЛЯНКИ У БІБЛІОТЕЦІ

10 листопада черговий показовий захід відбувся у бібліотеці-філії №2 "Мовні забавлянки "Найдзвінкіше слово рідне". Захід приурочений Дню української писемності та мови, який в Україні відзначають щороку  9 листопада.

До участі у дійстві було залучено учасників клубу "Муза", який провадить свою діяльність при бібліотеці. Саме у їхньому виконанні прозвучали поезії відомих українських поетів - Лесі Українки, Тараса Шевченка, Григорія Сковороди та інших. А саме, присутні мали змогу почути такі вірші: Г. Совороди «Всякому місту звичай і права», Т. Шевченка «Лілея», Лесі Українки «Надія» та «У маленькій хатинці, у тихім куточку», П. Глазового «Перший лист» та «Жорина мрія», В. Самійленка «Українська мова» та Ліни Костенко «Ти знов прийшла…». Також діти розіграли сценку як правильно говорити українською мовою, не вживаючи суржикового сленгу.

Бібліотекарі провели цікавий екскурс в історію становлення української мови та зачитали відомі вислови про мову.

Завершальним акордом став виступ народного аматорського ансамблю "Горицвіт" Будинку культури с. Узин. В їхньому виконанні прозвучали українські народні пісні та «Пісня про рушник».

По завершенні заходу присутні працівники бібліотечної системи взяли участь в обговоренні.

Поділіться цим дописом на: