МУНІЦИПАЛЬНА КАПЕЛА БАНДУРИСТІВ ЗДОБУЛА ГРАН-ПРІ НА МІЖНАРОДНОМУ ФЕСТИВАЛІ

МУНІЦИПАЛЬНА КАПЕЛА БАНДУРИСТІВ ЗДОБУЛА ГРАН-ПРІ НА МІЖНАРОДНОМУ ФЕСТИВАЛІ

Івано-Франківська муніципальна капела бандуристів взяла участь у першому Міжнародному дистанційному фестивалі-конкурсі "РІЗДВЯНІ ДЗВОНИ" BOŽIČNE ZVONOVE (Словенія) та здобула гран-прі у номінації "Інструментальна музика, ансамблі".

Міжнародний фестиваль-конкурс "Різдвяні дзвони" у Словенії проходив з 25 до 28 січня 2022 року. Метою фестивалю є презентація творчих досягнень обдарованих дітей та молоді, розкриття нових талантів та популяризація української сучасної та народної культури, сприяння розвитку талановитої і обдарованої молоді та дітей, відродження, збереження і розвиток національних культур, обмін творчим досвідом між учасниками та керівниками, а також встановлення нових творчих контактів. Організатором фестивалю-конкурсу виступили українці у Словенії – спілка «Берегиня».

Муніципальна капела бандуристів м. Івано-Франківська взяла участь в Міжнародному дистанційному фестивалі-конкурсі “РІЗДВЯНІ ДЗВОНИ” BOŽIČNE ZVONOVE (Словенія). Капела виконала щедрівку «Небо ясні зірки вкрили» (гармонізація о. О. Кузьменка, обробка М. Шевченко) та отримала гран-прі у номінації «Інструментальна музика, ансамблі». Керівниця капели – заслужена працівниця культури України Марта Шевченко, хормейстер – Ірина Моргулець, солістка – лауреатка міжнародних та всеукраїнських конкурсів бандурного мистецтва Віолетта Дутчак.

Поділіться цим дописом на: