МУЗИЧНІ ВІТАННЯ ДЛЯ МЕДИКІВ

МУЗИЧНІ ВІТАННЯ ДЛЯ МЕДИКІВ

Протягом 17-18 червня з ініціативи Департаменту культури Івано-Франківської міської ради за сприяння міського голови Руслана Марцінківа та у співпраці з учасниками проєкту «Молодь і влада» і депутатським корпусом міської ради мистецькі колективи вітали франківських медиків з професійним святом. Музичні привітання звучали у лікарнях та поліклініках нашого міста, а також на майданчиках біля них, та були приурочені Дню медичного працівника, який в Україні відзначали у неділю, 20 червня.

Сьогодні уся медична сфера, фактично, боронить ще один фронт у нашій країні – ковідний. У кожному місті і містечку лікарі стоять на чатах тисяч життів людей, які стикнулися з цією підступною хворобою. І, незважаючи на небезпеку для власного здоров’я, не відступають і намагаються врятувати якомога більше людей.

Щоб подарувати хороший настрій усім франківським медикам, привітати їх з професійним святом та ще раз засвідчити свою повагу до них та пошанування нелегкої праці протягом двох днів – 17 та 18 червня – мистецькі колективи закладів організовували музичні програми у поліклініках та лікарнях, а також на прилеглих майданчиках.

Так, 17 червня концертну програму для медичного колективу поліклініки №3 підготували учасниці муніципального тріо бандуристок «Намисто» (кер. Н. Нестерук), для колективу поліклініки №5 – муніципальний оркестр духової музики (кер. С. Єднак), а 18 червня свої музичні вітання для колективу центральної міської клінічної лікарні подарував муніципальний оркестр народних інструментів «Рапсодія» (кер., засл.артист України Л. Никорак) і для медиків міської клінічної лікарні №1 – муніципальний оркестр саксофоністів (кер. В. Чикирис). Також 18 червня солісти Муніципального Центру дозвілля підготували пісенні вітання для працівників міської дитячої лікарні та міської дитячої поліклініки.

До привітань також долучилися митрополит Володимир Війтишин, міський голова Руслан Марцінків, народна депутатка Оксана Савчук, директорка Департаменту культури, заслужена працівниця культури України Надія Загурська, а також депутатський корпус міської ради та учасники проєкту «Молодь і влада».

Медики надзвичайно позитивно спряйняли такий вияв уваги і вдячності за свою працю. Що ж до музикантів – то вони у свої виступи вклали всю свою душу, адже чи не кожен у своєму житті зустрівся з ситуаціями, коли саме лікарська допомога повертала до звичайного життя.

Лікарі сьогодні – це справді, наче, ангели у білих халатах. Тож цінуймо їх, будьмо вдячними за стоїцизм і неоціненну працю і віддаваймо їм належну шану щодня.

Поділіться цим дописом на: