НАСИЧЕНИЙ ТИЖДЕНЬ У КУЛЬТУРІ

НАСИЧЕНИЙ ТИЖДЕНЬ У КУЛЬТУРІ

Минулий тиждень (30.05-5.06) у міській культурі був надзвичайно насиченим. Багато заходів було присвячено Всесвітньому дню боротьби з тютюнопалінням та Міжнародному дню захисту дітей. Всього за тиждень проведено 69 заходів, з яких 34 організували бібліотечні працівники, а 35 – творчі працівники народних домів та будинків культури.

Найперше слід відзначити велику кількість заходів, приурочених відзначенню Міжнародного дня захисту дітей, адже кожен заклад культури для дітей підготував цікаву програму. Окремо варто виділити пізнавально-ігрові програми для діток, які були проведені в центральній частині міста – на площі А. Міцкевича, Вічевому майдані та у міському парку ім. Т. Шевченка. Тут були і флешмоби, і майстер-класи з малювання на асфальті, і пізнавальні вікторини, і спільне виконання патріотичних пісень, і малювання, і художня виставка, і майстер-класи від викладачів музичних шкіл на музичних інструментах і навіть справжній арт-простір для діток від працівників бібліотек. Було захопливо, пізнавально і весело, і дуже важливо, що дітки отримали позитивні емоції у цей нелегкий час.

На окрему увагу заслуговує акція Івано-Франківської МЦБС «Відбудуємо Україну разом», в рамках якої кожна бібліотека представила дитячий картонний будиночок, розмальований маленькими читачами.

Традиційно протягом тижня відбувалися музично-патріотичні перформанси за участю мистецьких колективів та солістів закладів культури. Зокрема, зі своїми програмами виступили: муніципальне тріо бандуристок «Мальви», вокальний ансамбль «Первоцвіт» Народного дому с. Хриплин, муніципальна капела бандуристів, творчі колективи Івано-Франківського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» - фольклорний жіночий вокальний ансамбль «Вишиванка» та фольклорно-етнографічний гурт «Пшеничне перевесло», вокальний дует Будинку культури с. Крихівці, творчі колективи Будинку культури с. Чукалівка – вокальний квартет «Мрія» та вокальний дует.

З музично-патріотичною програмою на літній естраді міського парку ім. Т. Шевченка у неділю виступили творчі колективи та солісти Народного дому с. Угорники – молодіжний хор духовної музики «Крила», народний аматорський ансамбль «Коралі», дитячий вокальний ансамбль «Візерунки» та народний аматорський вокально-інструментальний гурт «5 океан».

Відрадно, що вже неодноразово до наших перформансів долучаються відомі музиканти та виконавці. Як от цього разу долучився зі своїми композиціями відомий київський бандурист, заслужений артист України Тарас Яницький.

Під час перформансів збираються кошти на допомогу ЗСУ і минулого тижня було відправлено посилку на передову, яка вже дійшла до адресатів. Тож тішимося, що тримаючи культурний фронт тут, можемо бути корисними нашим воїнам там.

Також уже традиційно у четвер відбулася акція «Нація, яка читає - неперможна» і знову близько сотні книг потрапили до руку внутрішньо переміщених осіб. А в рамках літературної вітальні проєкту «Бібліотека в дії» у читальному залі центральної бібліотеки відбулася зустріч з поетесою та художницею Іриною Тарновецькою-Мороз.

Варто згадати і проєкт «Бібліотека у дворах», в рамках якого кожна бібліотека чи не щодня проводить зустрічі з мешканцями різних районів міста, а також ігрові програми для діток на дитячих майданчиках та у скверах і парках.

Продовжувалась у закладах культури і активна волонтерська робота, спрямована на допомогу ЗСУ та внутрішньо переміщеним особам.

Дякуємо усім за активну роботу. У такому ж дусі продовжуємо працювати далі!

Слава Україні!

Поділіться цим дописом на: