НАСИЧЕНИЙ ТИЖДЕНЬ У ЗАКЛАДАХ КУЛЬТУРИ

НАСИЧЕНИЙ ТИЖДЕНЬ У ЗАКЛАДАХ КУЛЬТУРИ

Минулий тиждень (11-17 квітня) у культурі минув не менш насичено, ніж попередній. Традиційно відбувалися виступи у середмісті, прооводлися заходи у мистецькій галереї "Ваґабундо" та велася активна робота у всіх закладах культури.

Вже традиційно, щодня у середмісті відбувалися музичні перформанси місцевих колективів. Зокрема, бойовий дух франківцям піднімали наступні колективи: народний аматорський вокальний ансамбль «Черемош», народний аматорський ансамбль «Смерічка», солістка Леся Мельник, симфонічний оркестр Івано-Франківської обласної філармонії ім. І. Маланюк, народне аматорське тріо бандуристок «Намисто», муніципальна капела бандуристів, солістка Оксана Бибик, муніципальний оркестр народної музики «Рапсодія», солістка Оксана Кречко, камерний оркестр Центру культури і мистецтв, вокальний гурт «Станіславівські барви» Народного дому «Княгинин» та солістка Оксана Данильчук.

Також, уже традиційно, щодня у мистецькій галереї «Підземний перехід Вагабундо» відбувалася бібліотечна акція для переселенців «Бібліотека в дії». Були проведені казкотерапія, ігротерапія, майстер-класи та літературна вітальня, в рамках якої відбулася зустріч зі знаним франківським письменником Любомиром Стринаглюком.

У четвер у середмісті Івано-Франківською МЦБС знову було проведено акцію "Нація, яка читає - непереможна!". До рук читачів-переселенців знову потрапила понад сотня книг.

Крім того, чи не в кожному закладі культури відбувались великодні майстер-класи з виготовлення писанок та декору для кошиків. Участь у таких майстер-класах взяли як дітки-переселенці, так і юні мешканці нашого міста, а наші майстрині залюбки ділились з ними своїми вміннями.

А ще у середу та п’ятницю стараннями Департаменту культури та Центру сучасного мистецтва на центральному міському фонтані та у сквері А. Міцкевича відбулося відкриття мистецьких інсталяцій «Промені перемоги». Тепер кожен охочий може зробити собі патріотичну світлину на пам’ять.

І, звичайно, окрім культурно-мистецької діяльності працівники культури продовжують вносити свою лепту у допомогу переселенцям та ЗСУ як волонтери. Цілі волонтерські штаби розгорнені на базі наших закладів культури.

Дякуємо всім за насичений робочий тиждень. Хай наступний буде ознаменований миром та втіленням нових хороших ідей.

Разом до перемоги!

 

Поділіться цим дописом на: