НАТХНЕННІ ТВОРЧІСТЮ ФРАНКА

НАТХНЕННІ ТВОРЧІСТЮ ФРАНКА

У суботу, 27 серпня 2022 року, з нагоди відзначення дня народження Івана Яковича Франка, у виставковій залі Центру сучасного мистецтва відкрито виставку композицій учнів Івано-Франківської дитячої художньої школи «Франковий мотив».

Експозиція виставки налічує понад 40 учнівських робіт за мотивами творів І. Франка, виконаних в різноманітних техніках. Тут є роботи учнів, які виконувались в час війни, у період дистанційного навчання та локдауну, але є й ті, що виконані у 2019-18 роках. Їхні автори вже давно закінчили художню школу, а роботи і сьогодні тішать глядачів позитивною енергетикою та дитячою безпосередністю.

З вітальним словом до всіх присутніх звернулась Лілія Присяжнюк – директорка художньої школи, ініціатор конкурсу «Франковий мотив». Лілія Іванівна наголосила, що знайомити учнів з творчістю І.Франка та заохочувати створювати композиції за мотивами його творів – є дуже важливим для сучасного педагога, адже творчість Івана Франка по-новому прочитується сьогодні і дає відповіді на багато запитань та викликів, які стоять перед українцями в важкий час війни.

Вистака триватиме до 23 вересня, тож запрошуємо франківців та гостей міста переглянути твори юних художників.

Поділіться цим дописом на: