НАЗВАНО ЛАУРЕАТІВ МІСЬКОЇ ПРЕМІЇ ІМЕНІ ІВАНА ФРАНКА

НАЗВАНО ЛАУРЕАТІВ МІСЬКОЇ ПРЕМІЇ ІМЕНІ ІВАНА ФРАНКА

12 квітня 2023 року відбулося чергове засідання комісії з міської премії імені Івана Франка. Лауреатів визначали у двох номінаціях: в галузі літератури і журналістики.

Міська премія імені Івана Франка в галузі літератури і журналістики заснована Івано-Франківською міською радою і є найвищою в місті відзнакою, яку за поданням комісії присуджує виконавчий комітет міської ради. Встановлюється три щорічні премії імені Івана Франка з таких номінацій: література – 2 премії, журналістика – 1 премія.

Цьогоріч в галузі літератури та журналістики розглядали творчі надбання одинадцяти авторів. Фахове журі шляхом таємного голосування обрало лауреатів Франкової премії.

В галузі літератури почесне звання «Лауреат міської премії імені Івана Франка» отримали троє номінантів. Першу номінацію в галузі літератури отримав Любомир Стринаглюк зі збіркою поезій «Таємні дотики». Другу номінацію в галузі літератури розділили між двома авторами, у зв'язку з тим, що при голосуванні вони двічі отримали однакову кількість голосів: Лариса Табачин (Шевчук)  – книжка «Пізнання непізнаних світів (дослідження, статті, критичні етюди, студії, літературні есеї, інтерв'ю, передмови)» та Оксана Кузів – збірка малої прози «Мереживо долі».

В галузі журналістики почесне звання «Лауреат міської премії імені Івана Франка» цьогоріч отримав колектив авторів ОТБ «Галичина»: Оксана Тиморська, Остап Трощук, Станіслав Ігнатюк з телепрограмою «Марко Боєслав», створеною у рамках відзначення 80-річчя УПА на Прикарпатті.

Вітаємо переможців і бажаємо успіху та творчої наснаги!

 

Поділіться цим дописом на: