НЕДІЛЬНА КАЗКА "ДИВОСВІТ ФРАНКОВИХ КАЗОК"

НЕДІЛЬНА КАЗКА "ДИВОСВІТ ФРАНКОВИХ КАЗОК"

Вже цього місяця, а саме 27 серпня будемо святкувати 165 років з дня народження Івана Франка. У його літературній спадщині помітне місце посідають казки для дітей... Письменник не просто переказує їх, а вводить деякі нові мотиви в стару основу, щоб скерувати увагу малих читачів та слухачів від казкових подій до життя, пробудити інтерес до реальних життєвих ситуацій, їхнього осмислення і розуміння.

Письменник любив дітей. «Життя, - говорив І.Франко, - мені мало всміхалося, а діти були тим весняним сонячним промінням, яке зігрівало моє серце». Саме для них, найменших, Каменяр написав чимало творів, а особливого значення надавав казкам-байкам як найбільш доступній формі викладу й сприймання.

Тож, 8 серпня о 12.00 год  бібліотеці–філії №4 (вул. Є. Коновальця 132а) Департаменту культури  Івано-Франківської  міської ради  підготували і провели чергову  недільну казку в рамках проєкту «Літо +» дивосвіт Франкових казок  «За добром добро плати».

Бібліотекар прочитала дітям казку «Лисиця і рак» І. Франка з книги «Земля,  моя всеплодющая мати…» . На невеликій театралізованій ляльковій виставі, яка відбулася на початку заходу, ведуча Магас Марія розповіла дітям про те, що потрібно читати книги і відвідувати бібліотеку. Працівники бібліотеки рекомендують прочитати й іншф казки Івана Франка, а саме « Фарбований лис», «Лисичка-кума», «Лис Микита», «Абу-Касимові капці», «Грицева шкільна наука», «А в коваля серце тепле». 

Відповідальна за проведення Лесик Л. А.

Поділіться цим дописом на: