«ОБРАЗИ І СИМВОЛИ» ВАЛЕРІЯ ТА ХРИСТИНИ ДУВІРАК

«ОБРАЗИ І СИМВОЛИ» ВАЛЕРІЯ ТА ХРИСТИНИ ДУВІРАК

28 серпня у Центрі сучасного мистецтва Департаменту культури Івано-Фанківської міської ради відбулося відкриття виставки Валерія та Христини Дувіраків «Образи і Символи».

На відкриття виставки завітав міський голова Руслан Марцінків, директорка Департаменту культури Івано-Франківської міської ради Надія Загурська, творча інтелігенція міста та поціновувачі сучасного мистецтва.

Щодо творів, представлених на виставці, то тематика полотен дуже різноманітна - від пейзажів і портретів - і до художніх витинанок.

До прикладу, на картинах пана Валерія можна побачити і пейзажі, і портрети, і складні тематичні композиції. Тут худложник проявляє себе вмілим майстром і яскравим колористом. На його полотнах - історичні події рідної Гуцульщини, періоду Гетьманщини, де зображено яскраві постаті нашої незабутньої історії та героїчного сьогодення.

Багато творів, на яких відображені народні традиції, які приваблюють глядачів на всіх виставках. 

Останніми роками художник захопився сучасним модерновим живописом та, за прикладом Сергія Параджанова, колажами. Власне, на даній виставці представлена серія портретів у цій техніці.

Щодо Христини Дувірак - вона займається витинанками, які несуть в собі глибинний сенс і складне високохудожнє виконання. Улюблена тематика – природа  з її рослинністю і тваринним світом. Бо, спостерігаючи за її знищенням, художниця хоче донести важливість збереження кожного виду флори і фауни.

Також у творах пані Христини присутні образи стародавнього уявлення світобудови прадавніх слов’ян, які є важливою основою розуміння української коріння, без якого не може розвиватися культура нашого майбутнього.

Виставка триватиме до 18 вересня, тож запрошуємо франківців та гостей нашого міста познайомитись з мистецьким світом Валерія та Христини Дувіраків.

 

Поділіться цим дописом на: