ОГОЛОШЕНО ПРИЙОМ МАТЕРІАЛІВ НА ЗДОБУТТЯ ЛІТЕРАТУРНОЇ ПРЕМІЇ ІМ. Я. ДОРОШЕНКА

ОГОЛОШЕНО ПРИЙОМ МАТЕРІАЛІВ НА ЗДОБУТТЯ ЛІТЕРАТУРНОЇ ПРЕМІЇ  ІМ. Я. ДОРОШЕНКА

Комісія з присудження літературної премії імені Ярослава Дорошенка оголошує прийом матеріалів на визначення лауреатів 2021 року. Премія заснована Івано-Франківською міською радою спільно з обласною організацією НСПУ з метою вшанування пам’яті відомого українського поета, громадського діяча, багаторічного політв’язня Ярослава Дорошенка.

Премією відзначаються збірки сонетів, окремі добірки сонетів, опубліковані в часописах впродовж останніх трьох років, співані сонети, автори яких проживають в Україні чи поза її межами, сповідують ідеали загальнолюдських цінностей, пропагують світові красу і досконалість українського поетичного слова і володіють мистецтвом створення однієї з найдавніших та найскладніших поетичних форм – сонету.

Премія присуджується щорічно до 16 жовтня, дня народження Ярослава Дорошенка, і вручається на творчому вечорі, присвяченому вшануванню його пам’яті.

Висунення кандидатів на здобуття премії проводиться колективами творчих спілок і товариств, мистецьких установ, культурно-просвітницьких та навчальних закладів, засобами масової інформації, а також читацькими конференціями за представленими на здобуття премії творами. Прийом робіт закінчується 10 жовтня.

Звернення чи клопотання на здобуття премії подаються заявниками у довільній формі на ім’я голови комісії з літературної премії імені Ярослава Дорошенка за адресою:

76018 м. Івано-Франківськ

вул. Дністровська, 28

Департамент культури

Івано-Франківської міської ради,

комісії з літературної премії

імені Ярослава Дорошенка (каб. 205),

тел. 75-05-91

До звернення чи клопотання обов’язково додаються:

-       дві рецензії з повними даними про автора чи авторський колектив (у номінації «за співаний сонет (сонет, покладений на музику)» – по одній рецензії на літературний та музичний текст);

-       у номінаціях «за збірку сонетів» та «за цикл сонетів» –  рекомендовані твори у трьох примірниках;

-       у номінації «за співаний сонет (сонет, покладений на музику)» – нотну паперову версію твору у трьох примірниках та аудіо чи відео файл на оптичному чи іншому цифровому носії.

 

Поділіться цим дописом на: