ОГОЛОШУЄМО ПРИЙОМ МАТЕРІАЛІВ НА ЗДОБУТТЯ МІСЬКОЇ ПРЕМІЇ ІМ. Р. ФЕДОРІВА В ГАЛУЗІ КУЛЬТУРИ

ОГОЛОШУЄМО ПРИЙОМ МАТЕРІАЛІВ НА ЗДОБУТТЯ МІСЬКОЇ ПРЕМІЇ ІМ. Р. ФЕДОРІВА В ГАЛУЗІ КУЛЬТУРИ

Комісія з присудження міської премії ім. Р. Федоріва в галузі культури оголошує прийом матеріалів на визначення лавреатів 2024 року. Премія заснована Івано-Франківською міською радою у цьому році на вшанування пам’яті українського письменника, публіциста, журналіста і громадського діяча Романа Федоріва та заохочення мистців до створення високохудожніх творів, спрямованих на утвердження української культури та духовності.

Премія буде встановлена у наступних номінаціях: художня література (1 премія), журналістика (1 премія), музичне мистецтво (1 премія) та декоративно-ужиткове мистецтво (1 премія).

Премією будуть відзначені високохудожні твори літератури та мистецтва, які стали помітним явищем у мистецькому, духовному та культурному житті Івано-Франківської міської територіальної громади, утверджують високі гуманністичні ідеали, збагачують історичну пам’ять співвітчизників, пропагують духовну культуру, національну свідомість, патріотизм, традиції і спрямовані на державотворення незалежної, суверенної, економічно і духовно багатої України, а також на виховання у громадян почуття любові до Батьківщини, поваги до минулого і сучасності.

На здобуття премії висуваються кандидати, які є уродженцями Івано-Франківської міської територіальної громади, проживають чи працюють на її території, а також автори, у творах яких висвітлюється історія, культура, суспільне життя громади.

На здобуття премії висуваються нові твори літератури та мистецтва, оприлюднені у завершеному вигляді не пізніше, як за три місяці, але не раніше, як за два роки до їх висунення.

Премія буде присуджуватися щорічно до 1 грудня – дня народження Р. Федоріва.

Висунення кандидатів на здобуття премії проводиться колективами творчих спілок і товариств, мистецьких установ, культурно-просвітницьких та навчальних закладів, засобами масової інформації, а також громадськими організаціями мистецьковго спрямування та іншими творчими організаціями. Прийом робіт закінчується 01 листопада.

Звернення чи клопотання на здобуття премії подаються заявниками у довільній формі на ім’я голови комісії з міської премії імені Романа Федоріва в галузі культури за адресою:

76018 м. Івано-Франківськ

вул. Дністровська, 28

Департамент культури

Івано-Франківської міської ради,

комісії з міської премії

імені Романа Федоріва в галузі культури

(каб. 105), тел. 75-05-91

До звернення чи клопотання обов’язково додаються:

  • одна фахова рецензія з повними даними про автора чи авторський колектив;
  • для номінації «художня література» - паперова версія твору (творів) та електронна версія на оптичному чи іншому цифровому носії;
  • для номінації «журналістика» - паперова версія твору (творів) та електронна версія (аудіо, відео, фотофайл) на оптичному чи іншому цифровому носії (в залежності від виду журналістики);
  • для номінації «музичне мистецтво» - паперова версія твору (творів) та електронна версія (аудіо, відео, фотофайл) на оптичному чи іншому цифровому носії (в залежності від виду та жанру музичного мистецтва);
  • для номінації «декоративно-ужиткове мистецтво» - фотографії твору (творів) та електронна версія (відео, фотофайл) на оптичному чи іншому цифровому носії (в залежності від виду декоративно-ужиткового мистецтва).

Премія присуджується авторові (виконавцю) чи групі авторів (виконавців) тільки один раз. У випадку призначення заохочувальної премії, можна висуватись на  її здобуття повторно.

Також премія може присуджуватися посмертно.

З положенням міської премії ім. Р. Федоріва у галузі культури можна детальніше ознайомитись за посиланням: http://culture.if.ua/page/polozhennia-pro-misku-premiiu-imeni-romana-fedoriva-v-galuzi-kulturi

Поділіться цим дописом на: