ОКСАНА СЛИВКА ПРЕЗЕНТУВАПЛА КЛІП НА ПІСНЮ "ХРЕСТ-ЖИТТЯ"

ОКСАНА СЛИВКА ПРЕЗЕНТУВАПЛА КЛІП НА ПІСНЮ "ХРЕСТ-ЖИТТЯ"

3 листопада у Церкві Різдва Пресвятої Богородиці  відбулася  презентація кліпу співачки, директорки Будинку культури с. Вовчинець Оксани Сливки на пісню «Хрест-Життя».

У презентації взяли участь  авторка слів Тетяна Борищак, режисерка кліпу Любов Терлецька, відеограф Андрій Мандюк,  актори облмуздрамтеатру Євген Холодняк і Тетяна Гірник, обласного  театру ляльок Любомир Йосифів, Оксана Заставна, Петро Бабінець, заслужена працівниця культури України Світлана Януш,  учень театральної школи «ЖИВБУВПЕС» Олександр Шелист, а також сім’я Василя та Іванни Матуляків з їхнім сином Олександром, який став найменшим учасником кліпу. Вони розповіли про творчу співпрацю з проєктом Оксани Сливки та безпосередньо  про свою участь у зйомці кліпу.

Зйомки кліпу відбувалися на різних локаціях  Івано-Франківська та у Кам’янець-Подільському, біля чотирнядцятиметрового хреста поблизу фортеці. 

На знімальному майданчику були й представники духовенства, місцеві священики УГКЦ  о. Роман Терлецький та о. Ігор Тузик, які акцентували на важливій місії в реалізації спільних творчих проєктів  Церкви як інституції та представників культури, мистецтва.   

«Головний  меседж пісні, що хрест – це благословення, а не тягар. У кліпі ми хотіли акцентувати на тому, що хрест супроводжує все життя людини  від народження аж до старості і його присутність у нашому житті є потрібною. Зрештою, у кліпі символічна присутність хреста вказує на те, що і моя творчість як співачки пролягає через шлях  до хреста.  Поділитися цим усвідомленням для мене є дуже важливо…», –  говорить Оксана Сливка.

Довідково:

Покутська співачка Оксана Сливка є лауреаткою всеукраїнських та міжнародних пісенних фестивалів, учасницею телепрограми «Фольк-Music», двічі переможницею  програми «Караоке на майдані».

У її творчому доробку два альбоми («Пісні від серця» та «Музичний презент від Оксани Сливки»), до яких увійшли понад 30 пісень, що звучать на радіостанціях України та закордоном. Також п'ять кліпів на пісні «Святкова», «Вгору серця» (гімн фестивалю Христового міста «Вгору серця»), «Молитва за живих і чужих», «По землі Вкраїнській», «Любов і Добро». Співачка є учасницею телепрограм Першого Національного, СТБ, 1+1, регіональних і місцевих медіа.

Оксана Сливка є кандидатом мистецтвознавства і працює на посаді викладача ПНУ ім. В. Стефаника.  Крім того, є дикторкою та ведучою програм хвилі 105,8 FM радіо «Дзвони», а також сьогодні очолює Будинок культури с. Вовчинець.

 

Поділіться цим дописом на: