ОНЛАЙН-ЗУСТРІЧ З МАРІЄЮ ВАЙНО

ОНЛАЙН-ЗУСТРІЧ З МАРІЄЮ ВАЙНО

21.12.2021 р. о 14.00 год працівники читального залу ЦБ (вул. П. Орлика, 5) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели онлайн-зустріч "Уся в музиці слова…", присвячену 65-річному ювілею Марії Вайно. Подія привернула увагу всіх бібліотек Івано-Франківської  МЦБС. Це був своєрідний творчий звіт письменниці.

Марія Вайно - відома прикарпатська поетеса, новелістка, кінодраматургиня, членкиня Національної спілки письменників України та Національної спілки кінематографістів України.

Марія Вайно -  лавреатка Всеукраїнського конкурсу „Коронація слова" 2000 року в жанрі кіносценарію за кіноповість „Чоловік у кредит, або Четвертий варіант" та 2001 року в жанрі роману  за роман у новелах „Теплий двір, або Рапсодія струнного квартету". Лавреатка міської премії ім. І. Франка 2002 року в галузі літератури  за  роман у новелах „Теплий двір, або Рапсодія струнного квартету" та кіносценарії „Свекрушина". Вона видала ряд  поетичних збірок: «Нитка Аріадни», «Жінка з келихом дощу»,  “Шкіци на одвірках”, «Кусень світу», «Терпкість»… .За роки творчої діяльності  мала ряд відзнак та  нагород:  лауреатка міської премії ім. І. Франка та обласної премії ім. В. Стефаника, двічі лавреатка конкурсу «Коронація слова» в номінаціях «кіносценарій» та «роман». Останній роман «Нотатки з її життя,  або кохання в запропонованих обставинах»  став переможцем обласного конкурсу  «Краща книга Прикарпаття - 2020». Цьогоріч М. Вайно - лавреатка Всеукраїнського літературного конкурсу ім. Г. Тютюнника за роман у новелах “Редакторка”. 

Також у 2021 році  письменниця ініціювала і провела в Івано-Франківську Всеукраїнський конкурс малих прозових форм ім В. Стефаника. 

Марія Вайно - впізнавана, несподівана, талановита письменниця, неординарна мисткиня,  глибокий психолог, винятковий мовець. 

21.12.2021 р. о 14.00 год працівники читального залу ЦБ (вул. П. Орлика, 5) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели онлайн-зустріч "Уся в музиці слова…", присвячену 65-річному ювілею Марії Вайно.

Подія привернула увагу всіх бібліотек Івано-Франківської  МЦБС. Це був своєрідний творчий звіт письменниці. У затишній камерній атмосфері вона цікаво розповіла про свою творчість, відповіла на запитання, ділилася творчими планами на майбутнє. 

Онлайн-зустріч модерувала  провідний бібліотекар читального залу Світлана Балабан.  Вона застосувала  модель онлайн-спілкування у формі конструктивного діалогу. Марії Вайно вдалося  налагодити  емоційний контакт з авдиторією. Багато щирих, теплих слів, побажань було адресовано письменниці. Зокрема, своїми враженнями від творчості Марії Вайно поділилися працівники Івано-Франківської  МЦБС Ганна Медвідь, Марія Железняк, Ірина Домбек, Ганна Паркулаб, Оксана Дубовська, Стефа Тейсар.

Зі словами подяки виступила директорка Івано-Франківської МЦБС Оксана Вовк. Також вона оголосила про нагородження Марії Вайно грамотою Івано-Франківської  МЦБС з нагоди 65-річного ювілею.  

Відповідальна за проведення зустрічі  Світлана Балабан.

 

Поділіться цим дописом на: