ПАМ’ЯТЬ ПРО НЕБЕСНУ СОТНЮ

ПАМ’ЯТЬ ПРО НЕБЕСНУ СОТНЮ

18 лютого в бібліотеці-філії №14 (вул. Довженка,12) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради представлено виставку-хронологію подій "Пам’ять про Небесну сотню".

“Небесна сотня” - символ протестного Майдану. Так називали загиблих на акціях спротиву під час Революції Гідності. Такі люди не вмирають, їхнє життя продовжується на небесах. Пам’ятаючи про них, ми пам’ятаємо і про драматичні події 2013-2014 років.

Хронологія подій викладена з 18 листопада 2013 року, коли вирішувалося підписання Угоди про асоціацію з ЄС у Вільнюсі 28-29 листопада, яка готувалася з 1998 року. Однак 21 листопада урядом Азарова було призупинено підготовку до Угоди. Продовжується виставка створенням Євромайдану, першими розгонами мітингувальників, найвелелюднішими мітингами. Далі - охоплює трагічні січневі події, загибель перших активістів та найтрагічніші події 18-20 лютого на Майдані, внаслідок чого влада перейшла під контроль і охорону Майдану.

Виставка презентує документальні та художні книжки журналістів, письменників, поетів про Майдан та учасників Революції Гідності. Виставка діятиме з 18.02 до 22.02.

Підготувала виставку Араджіоні С.П.

Поділіться цим дописом на: