ПАМ'ЯТІ ІВАНА АНДРІЙОВИЧА ПРОКОПА

ПАМ'ЯТІ ІВАНА АНДРІЙОВИЧА ПРОКОПА

30 березня 2021 р. колектив Івано-Франківської ДМШ №2 ім. В. Барвінського готувався святкувати 80-літній ювілей свого директора Прокопа Івана Андрійовича. Людини надзвичайної сумлінності, працездатності, великої відповідальності. Наполегливого, творчо мислячого керівника, педагога, музиканта, серце якого палало жертовним вогнем любові, добра і творчості, який постійно прагнув до всього нового та прогресивного.

Прокоп Іван Андрійович народився 30 березня 1941 р. у м. Львові. Рано осиротів, з 1950 р. виховувався в сім’ї тітки в м. Івано-Франківську (Станіславові).  В 1955 р. поступив в Івано-Франківське культурно-освітнє училище, тепер  музичне училище ім. Д. Січинського.

Ще навчаючись на IV курсі, прийнятий на посаду педагога-акомпаніатора в музичне училище. В 1960 р. поступив у Львівську державну консерваторію ім. М.Лисенка. Повернувшись в м. Івано-Франківськ, працював  в музичному училищі ім. Д.Січинського на посаді викладача спеціального фортепіано, а також викладав такі предмети як фортепіанний ансамбль, концертмейстерський клас, педагогічну практику, працював концертмейстером. За час роботи в музичному училищі виховав десятки студентів, які працюють в різних куточках України та районах Івано-Франківської області. Окремі з них повернулися в музичне училище ім. Д.Січинського на посади викладачів. У 1985 р. Іван Андрійович призначений на посаду заступника директора з навчальної роботи Івано-Франківського музичного училища. З 1999 р. – директор Івано-Франківської дитячої музичної школи №2 ім. В.Барвінського.

Прокоп Іван Андрійович вів активну педагогічну діяльність, як в школі, так і за її межами надавав консультації учням школи на час їх підготовки до участі в конкурсах. Був головою президії ради директорів початкових мистецьких закладів Івано-Франківської області, членом  експертної комісії при обласному управлінні культури, членом колегії при Департаменті культури Івано-Франківської міської ради, членом ради старійшин при Івано-Франківській міській раді. У 2018р. удостоєний звання «Людина року-2018».

Для вшанування пам’яті Івана Андрійовича Прокопа міський голова Руслан Марцінків планує встановити пам’ятну дошку на фасаді ДМШ №2 ім. В. Барвінського за адресою вул. Січових Стрільців, 88а.

Вміння бачити перспективу, педагогічний досвід, постійне самовдосконалення забезпечували Прокопу Івану Андрійовичу високий авторитет керівника, організатора, педагога-наставника. Його високий професіоналізм, багаторічна послідовна та наполеглива праця були підпорядковані найблагороднішій у світі меті – дарувати своїм вихованцям  вічне, незгасиме полум’я любові до навчання, до прекрасного, до безмежного світу музики.  

Іван Андрійович був вимогливим до викладачів школи, а в першу чергу, і до самого себе – постійно підтримував власний високий виконавський рівень. Як талановитий адміністратор - він невтомно і наполегливо шукав нові форми і засоби співпраці нашого колективу з іншими навчальними закладами. Організовував звітні концерти в обласній філармонії, що завжди  було «подією»  для учнів, викладачів, батьків.

Вишуканий,елегантний, завжди галантний.

Від усього педагогічного, учнівського та батьківського колективу, колективу Департаменту культури та всіх, хто працював пліч-о-пліч з Іваном Андрійовичем, висловлюємо глибоку подяку за його творчу працю! Ми пишаємось тим, що впродовж більш, ніж 20 років нам випала можливість і честь працювати разом з ним, разом долати труднощі, разом досягати професійних висот.

Невтомна, кипуча енергія, життєва мудрість та виваженість, творчий професіоналізм, той позитивний неспокій, що жив у душі Івана Андрійовича спонукав усіх, хто працював поруч з ним, знаходитися у постійному творчому пошуку, не стояти на одному місці, не заспокоюватись на досягнутому, а постійно рухатись вперед.        

Дякуємо Прокопу Івану Андрійовичу за те, що  багато років поспіль наша Івано-Франківська музична школа №2 ім. В. Бервінського займала найвищі позиції у рейтингу культурно-мистецьких навчальних закладів міста Івано-Франківська та області.

Пам’ятаємо, любимо, сумуємо… 

Поділіться цим дописом на: