ПЕРЕХРЕСНІ СТЕЖКИ У ФРАНКОВОМУ МІСТІ

ПЕРЕХРЕСНІ СТЕЖКИ У ФРАНКОВОМУ МІСТІ

З нагоди 360 річниці з Дня заснування міста Івано-Франківська з 03.05.2022р по 06.05.2022р творчими працівниками Міського Народного дому був організований і проведений творчий проєкт «Перехресні стежки у Франковому місті: Історії життя відомих особистостей в честь яких названі вулиці Івано-Франківська мікрорайону «Каскад» - вул. І. Миколайчука, вул. В. Стуса, вул. В. Симоненка та вул. В. Івасюка».

У перший день проєкту відбулась мистецька година, присвячена «Легенді українського кіно - Івану Миколайчуку». В цей день відбувся перегляд фільму з Іваном Миколайчуком у головній ролі «Пропала грамота», який цього року святкує своє 50-тиліття з дня виходу на екрани. Другого дня у Міському Народному домі відбулись літературні читання поезій Василя Стуса «Із смерті до життя». В цей день також відбувся показ документального короткометражного фільму про життя і творчість Василя Стуса. Третій день проєкту був присвячений Василю Симоненку - «Ні, не вмерла Україна!». В цей день відбулись літературні читання, перегляд фільму про життя і творчість поета, а також своїм співом всіх зачарувала Оксана Кречко, яка виконала пісню на слова Василя Симоненка - «Лебеді материнства».

На четвертий, завершальний день проєкту, відбувся літературно-музичний вечір, присвячений Володимиру Івасюку - «Червону руту не шукай вечорами». Пролунали добре знані пісні Володимира Івасюка у виконанні солістів Міського Народного дому та запрошених гостей: Оксани Кречко, Оксани Данильчук, Надії та Захара Євенків, Ірини Пасічник та Ірини Борух. Завершився захід спільним виконанням «Червоної рути».

До проєкту «Перехресні стежки у Франковому місті» долучилась бібліотека-філія N6 Івано-Франківської МЦБС, яка щодня готувала тематичні виставки книг, журналів та статей.

Також ведуча проєкту Оксана Данильчук розповідала цікаві факти з життя і творчості відомих особистостей І. Миколайчука, В. Стуса, В. Симоненка, В. Івасюка.

Цей проєкт став цікавим не тільки для жителів мікрорайону «Каскад», але й для тимчасово переміщених осіб, які тільки знайомляться з нашим містом. Адже такий патріотичний екскурс в історію життя відомих українців ще більше наближає нас до розуміння реалій сьогодення.

Над проєктом працювали: С. Сивачук, О. Данильчук, О. Кречко, І. Лабач, Р. Денега.

Поділіться цим дописом на: