ПИСАНКА, МАЛЬОВАНА З ЛЮБОВ’Ю

ПИСАНКА, МАЛЬОВАНА З ЛЮБОВ’Ю

Наближається одне з найвеличніших християнських свят - Воскресіння Христове, яке ще називають Великоднем або Паскою. А Великдень в Україні завжди асоціюється з писанкою. Тож напередодні свята 13.04.2022 р. працівники бібліотеки-філії №1 по роботі з дітьми Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради запросили дітей, які змушені були покинути власні домівки, поринути у дивовижний світ писанкарства та самим розмалювати писанку-мальованку акриловими фарбами.

Завідувачка бібліотеки Марковська О. М. ознайомила дітей з історією свята та традиціями святкування Великодня, розповіла про історію писанки, про її обрядове значення і про символіку кольорів.

Бібліотекарі надали дітям практичні навички розпису великодніх яєць. Всі натхненно творили, із рук юних писанкарів вийшли справді чудові витвори.

Після завершення майстер-класу кожний учасник тримав у своїх руках власне творіння - писанку-мальованку, яку забрав з собою, щиро вірячи, що вона принесе родинний добробут, любов, злагоду, щасливе і благополучне життя, та найголовніше - мир в Україну.

Захід було проведено в мистецькій галереї «Підземного переходу Ваґабундо» в рамках акції «Бібліотека в дії», де панував чудовий настрій та відчувалося наближення Великодніх свят.

Відповідальна за проведення Марковська О. М.

 

Поділіться цим дописом на: