ПИСАНКОВІ ДЕРЕВА НА СТОМЕТРІВЦІ

ПИСАНКОВІ ДЕРЕВА НА СТОМЕТРІВЦІ

13 квітня у середмісті Івано-Франківська на початку Івано-Франківської Стометрівці відбулася акція «Писанкове дерево», в рамках якої писанками прикрасили кілька дерев на початку Стометрівки. Для інсталяції було використано майже 2,5 тисячі писанок.

Левову частку писанок власноруч виготовили працівники закладів культури Івано-Франківської міської територіальної громади. Також до їх виготовлення долучились освітяни та переселенці з Центру «ЯМаріуполь».

Декорування багатьох писанок виконано у патріотичній тематиці - синьо-жовті, з національними та традиційними орнаментами. Матеріал також різний – дерево, пінопласт, видуті курячі яця.

Прикрашали дерева силами працівників культури. До акції також мали можливість долучитись і перехожі. Зокрема, долучилась і маленька Христинка з Києва та Лука з Франківська.

Крім того пішохідну зону було прикрашено державною символікою – синьо-жовтими прапорцями.

Попри важкі реалії, маємо кріпитися духом і не втрачати віри. А "Писанкові дерева" трохи додадуть франківця та гостям міста позитиву.

Акцію ініціював Департамент культури Івано-Франківської міської ради. До слова, писанками та державною символікою дерева на Стометрівці з ініціативи Депаратменту прикрашають вже четвертий рік поспіль.

Поділіться цим дописом на: