ПОЕТИЧНИЙ ФЛЕШМОБ У ЗАКЛАДАХ КУЛЬТУРИ

ПОЕТИЧНИЙ ФЛЕШМОБ У ЗАКЛАДАХ КУЛЬТУРИ

До відзначення 207 річниці від дня народження Тараса Шевченка у закладах та установах культури відбувся флешмоб читання Кобзаревих творів. З огляду на карантинні обмеження читання відбувалися в онлайн та відеорежимі.

9 березня минуло 207 років від дня нарлодження геніального українського поета, художника, мислителя Тараса Григоровича Шевченка. Як правило, у Шевченківські дні в закладах культури відбуваються святкові заходи, концерти, вечори пам'яті, мистецькі парформанси тощо. Останніми роками організовується багато літературних читань та читацьких флешмобів і марафонів. З огляду на червону зону, у якій опинився Івано-Франківськ з 26 лютого, Департамент культури Івано-Франківської міської ради вирішив об'єднати відеофлешмобом читань Шевченкових віршів усі заклади культури Івано-Франківської міської територіально громади.

Таким чином працівники культури мали змогу ще раз привернути увагу до невмирущих творів Тараса Шевченка та об'єднати довкола його творчості і дорослих, і молодь, і дітей.

Тож, починаючи з перших чисел березня, працівники закладів культури почали активно залучати мешканців Івано-Франківської МТГ до Шевченківських читань. Таким чином у флешмобі взяло участь близько 300 осіб. А, оскільки, на території області діяли обмеження червоної зони, учасники або самостійно знімали відео, як вони читають Кобзареві рядки,  або відеозапис вівся стараннями працівників закладів культури. Як результат - було підготовлено понад 100 відео, які всі бажаючі можуть переглянути на офіційних сторінках Івано-Франківської бібліотечної системи та сторінці Департаменту культури "Культурна мапа" у соціальній мережі Фейсбук, а також на окремих сторінках закладів культури у Фейсбук та на ютуб-каналах.

Шевченкові слова не перестають бути актуальними для нас і сьогодні. Тож читаймо частіше Кобзаря і частіше згадуймо величну постать Тараса Шевченка.

Поділіться цим дописом на: