ПОКАЗОВИЙ ЗАХІД У МИКИТИНЦЯХ

ПОКАЗОВИЙ ЗАХІД У МИКИТИНЦЯХ

12 січня в Народному домі с. Микитинці відбувся показовий захід - семінар "Пам'ятаємо... Не забудемо...", приурочений 20-тій річниці Всеукраїнської акції "Запали свічку" з нагоди вшанування пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-33 років.

Учасники заходу намагалися ще раз зосередити увагу присутніх на цій трагічній сторінці нашої історії, яка забрала мільйони невинних душ. Також акцентували на тому, що завдання кожного українця – пам’ятати про цей національний біль і докладати всіх зусиль, щоб побороти ворога, який і сьогодні зазіхає на знищення українства.

Програму підготували працівники та аматори Микитинецького Народного дому, а саме учасниці вокального ансамблю "Співаночка" на чолі з керівником Наталією Бутюк.

Щоб краще документально проілюструвати цю трагічну подію, завідувачкою бібліотеки Гунчак Тетяною була розгорнена книжкова викладка, де представлені документи, публікації на тему Голодомору, які варто прочитати, аби краще зрозуміти ці трагічні сторінки українського народу.

В семінарі взяли участь працівники клубних закладів Івано-Франківської територіальної громади та методисти Департаменту культури Івано-Франківської міської ради.

Після перегляду творчої програми відбулося обговорення, в якому висловлювалися зауваження, пропозиції та подяки. Присутні ділилися своїм баченням висвітлення подібних тем та загалом тем для семінарів.

На завершення заходу директорка Народного дому Анна Кузнєцова подякувала усім за присутність та вручила подарунки - книгу керівниці народного аматорського хору "Первоцвіт", професорки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ганни Карась "Хорова родина "Первоцвіт", яка була видана до 130 річчя цього колективу.

Творча зустріч завершилася спільним фото на згадку.

Світла пам’ять невинним жертвам Голодомору 1932-33 рр.

Поділіться цим дописом на: