ПОНАД 160 УЧАСНИКІВ ДОЛУЧИЛИСЬ ДО ЛЕСИНИХ ЧИТАНЬ У БІБЛІОТЕЦІ

ПОНАД 160 УЧАСНИКІВ ДОЛУЧИЛИСЬ ДО ЛЕСИНИХ ЧИТАНЬ У БІБЛІОТЕЦІ

25 лютого вся Україна відсвяткувала ювілейну, 150-літню, дату від дня народження Лесі Українки. З нагоди цієї дати у бібліотеках міста відбувся флешмоб "Лесині_читання_у_бібліотеці".

Як знаємо, вся Україна тим чи іншим чином долучалася до святкувань ювілею від дня народження неповторної української письменниці, культурної діячки, перекладачки, фольклористки Лариси Петрівни Косач, знаної у літературі як Леся Українка. Було оголошено загальнонаціональні флешмоби, літературні читання, читання творів письменниці нон-стоп тощо.

Не оминули своєю увагою цю дату і міські бібліотеки, організувавши загальнобібліотечний флешмоб "Лесині_читання_у_бібліотеці". Флешмоб тривав упродовж всього лютого і всі бажаючі мали можливість прийти до будь-якої з бібліотек Івано-Франківської МЦБС, щоб почитати твори Лесі Українки. Бібліотекарі, у свою чергу, вели фото та відеозйомку читань і в подальшому розміщували фото та відеоматеріали на сторінках бібліотек-філій у соціальній мережі Фейсбук та на сайті МЦБС.

Таким чином, загалом у флешмобі взяли участь понад 160 учасників різних вікових категорій, найрізноманітніших вподобань, але, тим не менше, однаково закоханих у неймовірну поезію Лесі Українки. Учасники флешмобу читали як окремі невеликі твори поетеси, так і презентували цікаві інсценізації та уривки з п'єс. 

Відповідальні за організацію флешмобу методисти Івано-Франківської МЦБС В. Леник та С. Гуменяк.

Більше відеочитань можна переглянути на сайті Івано-Франківської МЦБС (https://www.mcbs.if.ua/) та на сторінці у мережі Фейсбук (https://www.facebook.com/biblio.if)

 

Поділіться цим дописом на: