ПРАЦІВНИКИ МІСЬКИХ БІБЛІОТЕК ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ ПРОЄКТІ

ПРАЦІВНИКИ МІСЬКИХ БІБЛІОТЕК ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ ПРОЄКТІ

Місто Івано-Франківськ увійшло до трійки міст України, які беруть участь у проєкті «Дорожні карти залучення молоді» для України в рамках програми EU4Youth Policy Labs Consultation in Ukraine за підтримки Європейської комісії. Бібліотекарі Івано-Франківської МЦБС: Гашевський Тарас, Каюда Юлія, Якимечко Віра, Цібій Софія, Бакіна Христина, Магас Марія, Зрайко Богдан та Зіняк Марія взяли участь у даному тренінгу і окреслили найбільш релевантні напрямки розробки політик задля демократичної участі молоді під час повномасштабного вторгнення та після Перемоги. А двоє учасників Івано-Франківської ініціативної групи, а саме Петрик Зоряна та Дубовська Оксана відвідали м.Одесу та м.Харків та взяли безпосередню участь у тренінгу цього проєкту.

Приємно, що молоді люди гуртуються задля створення та реалізації креативних думок, які в подальшому сприятимуть покращенню екологічному, економічному та культурному розвитку нашої держави.

В рамках реалізації проєкту Policy Labs в Україні було передбачено проведення 3 консультацій. Заходи пройшли у Одесі та Івано-Франківську, де обговорювали виклики та цінності молодіжної роботи. В Харкові відбулася заключна зустріч, на якій учасники враховуючі попередні напрацювання обговорювали можливі кроки та дії щодо розвитку молодіжної політики в умовах повномасштабного вторгнення та в період відновлення України. До участі у обговоренні долучилися онлайн учасники із Німеччини, Швеції, Польщі та Англії.

Європейською комісією продовжується реалізація проєкту «Дорожні карти залучення молоді» для України, в якому проводяться консультації з представниками молоді, громадських організацій, бізнесу та влади. За підтримки Управління у справах сім’ї та молоді у 2021 році було проведено заходи в рамках проєкту Майстерні розробки політик (Policy Labs) в рамках участі в програмі EU4Youth. У місті Харкові проходили Майстерні розробки політик: Молодіжне працевлаштування та підприємництво, у червні та вересні 2021 року на базі Молодіжного центру в Індустріальному районі. У майстернях прийняли участь 25 учасників, в тому числі команди з Івано-Франківська, Ірпеня, Вінниці та Харкова. В рамках заходу учасники долучилися до інтерактивного формату фасилітованого обговорення та прикладного обміну інформацією, який об’єднує політиків та зацікавлені сторони із представниками молоді, щоб успішно долати виклики молодіжного працевлаштування відповідно до глобальних стандартів та національних орієнтирів/завдань для України в рамках Цілей сталого розвитку ООН.

Слава Україні! Героям Слава!

Поділіться цим дописом на: