ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ СПОГАДІВ ПІДПІЛЬНИЦІ УПА МАРІЇ ЛАБУНЬКИ

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ СПОГАДІВ ПІДПІЛЬНИЦІ УПА МАРІЇ ЛАБУНЬКИ

30 грудня 2022 р. в приміщенні краєзнавчого відділу МЦБС (вул. Г. Мазепи, 1) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулася презентація книги-бестселера “Коли ліс був наш батько” Марії Лабуньки. Під палітуркою книги - спогади підпільниці УПА «Ірини» про ті далекі часи.

Спогади підпільниці “Ірини” привезли до нашого міста її син Ілля Лабунька (аж з далекої Філадельфії) та дослідник визвольного руху ОУН та УПА Микола Посівнич, голова Благодійного фонду "Літопис УПА". В Івано-Франківську ця книга презентується вперше. Презентація видалася напрочуд динамічною і глибинною, адже пані Ірина була активною учасницею визвольних змагань і її спогади, видані книгою, направду є безцінними.

Пан Ілля Лабунька поділився спогадами про свою маму і розповів про патріотичне виховання у своїй родині. До слова, Марія Лабунька 1944-1945 рр. очолювала повітову референтуру жіноцтва ОУН Ярославщини, відтак була окружною референткою УЧХ Ярославщини. У складі групи повстанців пробилася до Західної Німеччини (1948 р.), пізніше, у 1955 р., емігрувала у США. Громадська діячка, членкиня Об’єднання колишніх вояків УПА США і Канади. Булавний УПА. На схилі літ залишила по собі унікальні спогади, які, власне і ввійшли у презентовану книгу.

За словами історика Миколи Посівнича, книга є вагомим набутком у дослідженні визвольної боротьби нашого народу.

Матеріал та презентацію підготували працівники краєзнавчого відділу ЦМБС.

 

Поділіться цим дописом на: