ПРЕЗЕНТАЦІЯ НОВОГО РОМАНУ МАРІЇ ВАЙНО

ПРЕЗЕНТАЦІЯ НОВОГО РОМАНУ МАРІЇ  ВАЙНО

28 квітня 2022 року в читальному залі ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася презентація сигнального тиражу нового роману в новелах “Редакторка” відомої української письменниці Марії Вайно.

Цей роман побачив світ цього року і провідною темою якого є – любов. Особливістю цієї презентації стало поєднання у своєрідну подячну акцію для волонтерів в рамках акції “Волонтери культури – волонтерам війни” ініційованої ГО «Імпресія».

З вітальним словом до запрошених виступила директорка Івано-Франківської МЦБС – Оксана Вовк. Модерували презентацію літературний критик, літературознавець, есеїст, кандидат філологічних наук та заслужений працівник культури України – Євген Баран та літературознавець, літературний критик, кандидатка філологічних наук, доцентка Прикарпатського університету ім. В.Стефаника – Марта Хороб.

На презентацію завітали численні шанувальники творчості письменниці, а також волонтери. Саме їм авторка вирішила подарувала чи не всі примірники роману.

А ще на заході було показано до теми відеоролик Марії Вайно: відеопоезія «Київська ода», створена від початку і до кінця авторкою і відеопоезія – переклад Марією Вайно з польської вірша поета-поляка – Марека Петриковські «Благання за Україну», створену разом із студійкою її кіношколи Маргаритою Савчак.

Надзвичайно цікава та творча атмосфера заходу була переплетена з емоціями про сучасні події. Кожен учасник відчув себе частинкою великої, важливої і благородної справи – волонтерства! Тому низький уклін усім, хто долучається і буде долучатися до волонтерської діяльності.

В єдності – ми НЕПЕРЕМОЖНІ!
Все буде Україна!

 

Поділіться цим дописом на: