ПРЕЗЕНТАЦІЯ РЕПЕРТУАРНОГО ЗБІРНИКА "УГОРНИКИ МОЇ, МОЯ ТИ ВІТЧИНО"

ПРЕЗЕНТАЦІЯ РЕПЕРТУАРНОГО ЗБІРНИКА "УГОРНИКИ МОЇ, МОЯ ТИ ВІТЧИНО"

Народний аматорський хор "Прикарпаття" ім. Д. Січинського є одним із найстаріших вокальних колективів області. За 122 роки діяльності колективу в с. Угорники його учасниками стають вже цілими поколіннями, від прадідів і до правнуків, від бабусь і до онучок. На сьогоднішній день у пісенній добірці хору налічується більше 50 вокальних і хорових творів.

Саме ці твори лягли в основу репертуарного збірника "Угорники мої, моя ти Вітчино", аранжування, обробка та упорядкування якого належить керівнику хору Галині Альбертівні Мартиненко.

Презентація  нотного збірника відбулась 13 червня у приміщенні Народного дому с. Угорники, зібравши мешканців села та усіх небайдужих до хорової творчості. На заході прозвучали українські народні та авторські пісні у виконанні знаного угорницького хору. До присутніх з вітальним словом звернулись радниця міського голови с.Угорники Любов Атаманчук, парох села та запрошені поважні гості. Майстерність хорового співу в поєднанні з милозвучністю української пісні подарувала усім гостям свята насолоду та чудовий настрій.

Також окремі твори виконали чоловічий та жіночий склад хору. Частиною свята став виступ народного аматорського гурту "5-ий океан" у складі Володимира Бардецького та Нелі Романовської. Улюблений твір хористів "Ой три шляхи широкії" на слова Т. Шевченка прозвучав спільно з солісткою обласної філармонії ім.Іри Маланюк Оксаною Кречко.

А сюрпризом на завершення заходу стало спільне виконання всіма учасниками свята пісня на слова Люби Юрків "Угорники мої, моя ти Вітично".

Поділіться цим дописом на: