ПРЕЗЕНТАЦІЯ ТВОРЧОСТІ БОГДАНИ ДЕДЕРЧУК

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ТВОРЧОСТІ БОГДАНИ ДЕДЕРЧУК

Традиційно, щочетверга в читальному залі ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради проводяться творчі зустрічі з поетами та письменниками в рамках літературної вітальні проєкту «Бібліотека в дії». 16 червня в читальному залі ЦБ відбулася творча зустріч із поетесою Богданою Кучабською-Дедерчук.

Богдана Кучабська-Дедерчук - уродженка міста Стрий Львівської області, де з`явилася на світ 29 вересня 1972 року і провела свої дитячі роки. Тут ще в шкільному віці почала писати вірші і друкуватися в районній періодиці. Закінчила Львівське педагогічне училище №1 та Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника. Педагог. Філолог. Зараз живе і творить у карпатському селі Микуличин. Одружена, багатодітна мати. Волонтерка, нагороджена відзнакою Президента України "За гуманітарну участь в антитерористичній операції" у 2016 році. Громадська діячка, співзасновниця ГО "Літературна студія "Бистрінь"" в м. Надвірна та ГО ЛМО "Зґарда" в м. Яремче.

З-під пера поетеси вийшли збірки поезій "Спрага щастя", "Втамовуючи спрагу", "Там, де росу роздають", а також серія збірок у співпраці з львівським художником Олегом Денисовцем: "Сплетіння образів і рим", "Крізь часоплин стихій", "Одвічне коло неповторності", "Гра загадок та квінтесенцій", "Спокуса незраджених ліній".

Модератор заходу - український поет, поет-пародист і поет-пісняр Володимир Присяжнюк, представив присутнім авторку та її творчість. Поетична душа цієї надзвичайно талановитої жінки завжди сповнена любов’ю до людей і навколишнього світу. Твори поетеси увійшли до антології художніх творів бистрінців "Окрилена ріка" та до другого тому краєзнавчої книги "Микуличин".

Поезії Богдани Кучабської-Дедерчук опубліковано в журналах "Дніпро", "Буковинський журнал", "Дзвін", "Водограй мрій", "Стежка", регіональних часописах Прикарпаття.

Під час зустрічі авторка розповіла про свою творчість, плани на майбутнє та погляди на теперішню ситуацію в суспільстві. Всі присутні мали змогу послухати ліричну поезію у її виконанні.

Захід відбувся для ВПО, а також для всіх охочих. Присутні мали змогу поставити запитання авторці та отримати відповіді на них.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Дубовська Оксана.

 

Поділіться цим дописом на: