ПРО СКОВОРОДУ У ДЕНЬ ЙОГО 300-РІЧЧЯ

ПРО СКОВОРОДУ У ДЕНЬ ЙОГО 300-РІЧЧЯ

3 грудня, у день народження "мандрівного" українського філософа Григорія Сковороди, у кімнаті-музеї І. Франка, що діє при краєзнавчому відділі Івано-Франківської міської центральної бібліотеки, відбулася непересічна імпреза пам'яті та пошани особистості неординарного мислителя. Говорили про основні постулати філософського вчення Сковороди, його поетичні твори та байки, життя і трактати, які сьогодні потребують ще більшого осмислення і пізнання.

Незважаючи на 300 років, які відмежовують нас від дати народження письменника, поета, богослова та містика, його думки є цікавими і актуальними й сьогодні.

Захід зініціювали представники Товариства письменників і журналістів ім. І. Франка, тож до розмови долучились такі поважні "топіжівці", як очільник товариства, літературний критик, літературознавець та есеїст Євген Баран, письменник, краєзнавець та літературознавець Василь Бабій, академік, письменник та науковець Володимир Качкан, поет та журналіст Іван Гаврилович, журналіст та письменник Михайло Батіг, науковий співробітник обласного музею О. Довбуша Володимир Бакала, професор, філософ Володимир Сабадуха, молодий поет Богдан Гасюк та інші.

В рамках заходу також було презентовано нове видання Василя Бабія під назвою "Апостол Григорій".

Захід відбувся в атмосфері особливого зацікавлення та обговорення, навіть диспуту, адже твори та постулати Григорія Сковороди як істинного представника української "філософії серця" неможливо не пропустити глибоко через себе.

Поділіться цим дописом на: