ПРО ВАЖЛИВІСТЬ ВОДИ ДІЗНАВАЛИСЬ МИКИТЕНЕЦЬКІ ПЕРШАЧКИ

ПРО ВАЖЛИВІСТЬ ВОДИ ДІЗНАВАЛИСЬ МИКИТЕНЕЦЬКІ ПЕРШАЧКИ

23 березня з метою відзначення Всесвітнього дня водних ресурсів у бібліотеці-філії №12 с. Микитинці Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури було проведено калейдоскоп корисної інформації - «Вода наше природнє багатство». 

Подарувавши людям воду, природа дала їм до рук величезне багатство. Воду наші предки називали святою. У всіх народів її обожнювали як сестру Сонця, тому, що дає життя всьому сущому на землі, приносить велике добро, робить землю родючою. Вода може бути доброю і злою, вона може врятувати і занапастити. Але життя без неї не можливе, бо зародилося і вийшло воно з води. Люди так звикли до живильної рідини, що почали забувати про її важливість. А цінувати кожну краплину прозорої чистої води, зберегти нашу планету блакитною – ось завдання кожної людини.

Вперше на захід книгозбірні завітали учні 1-го класу Микитинецького ліцею та класний керівник Морочило О. А. У світлому і затишному приміщенні на діток чекала бібліотекарка, Тетяна Гунчак, яка завжди рада маленьким відвідувачам. Саме вона і підготувала для майбутніх користувачів цікаву розповідь про бібліотеку і правильне поводження з книгою. Діти дізналися, що існує дуже-дуже багато казок! Малеча з цікавістю розглядала стелажі де зібрано казки народів світу, побачили як багато книг в бібліотеці, роздивились книжкові виставки.

Для учнів було підготовлено цікаві вікторини, загадки та захоплюючі конкурси. Також дітвора чудово впоралися із завданням «З’єднай частини прислів’їв». Дітям дуже сподобалася цікава пізнавальна екскурсія у «світ води», про що свідчили їхні усміхнені обличчя та сяючі оченята.

Отже, будемо сподіватися, що всі дітки стануть активними читачами книгозбірні, а книга наповнить їх життя мудрістю і зробить його цікавим і неповторним.

 

Поділіться цим дописом на: