ПРОЦЕСІЙНА ЗЕЛЕНОСВЯТОЧНА ХОДА У КРИХІВЦЯХ

ПРОЦЕСІЙНА ЗЕЛЕНОСВЯТОЧНА ХОДА У КРИХІВЦЯХ

13 червня у с. Крихівцях від храму Успіння Пресвятої Богородиці до Меморіального комплексу «Борцям за волю України» відбулася процесійна зеленосвяточна хода.

До участі у ході долучилися парафіяни всіх храмів на теренах Крихівців: Успіння Пресвятої Богородиці (парох – о.-м. Володимир Чорній), Святих Кирила й Методія (парох – прп. о. Йосафат Бойко, ВС), Всіх Святих (адміністратор – прот. о. Євген Андрухів).

Відбулося покладання вінків від всіх установ та громадських організацій Крихівців до могили борцям за волю України, а також молебень за всіх, хто віддав життя у боротьбі за волю, незалежність та територіальну цілісність України.

Також мала місце урочиста академія на підтримку збройних сил України за участю колективів та солістів Народного дому с. Крихівці (директор та соліст Іван Малик, соліст Іван Стефінів; дуети – Іван Малик і Василь Яцків, Іван Малик і староста Крихівців Надія Фотуйма; чоловічий вокальний ансамбль «Джерело», народний жіночий вокальний ансамбль «Гармонія»).

На завершення ходи було відправлено парастас на крихівецькому «Некрополі» та на могилах парохів: прп. о. Михайла МИДЛОВСЬКОГО (служив на парафії 45 років у 1857–1902 рр.), о. Івана ІСАЇВА (пароха Крихівців у 1915–1952 рр. та відомого громадського діяча краю).

 

Поділіться цим дописом на: