ПУШИКОВІ ЧИТАННЯ У БІБЛІОТЕЦІ

ПУШИКОВІ ЧИТАННЯ У БІБЛІОТЕЦІ

4 лютого у кімнаті-музеї Івана Франка з ініціативи Товариства письменників і журналістів ім. І. Франка відбулися "Пушикові читання" на вшанування пам'яті літератора, громадського і політичного діяча, педагога, фольклориста, дослідника Степана Григоровича Пушика. 26 січня митцеві виповнилося б 79 років.

Своїми спогадами про Степана Пушика поділилися літературний критик, очільник ТОПІЖу Євген Баран, письменник та краєзнавець Василь Бабій, письменник та журналіст Михайло Батіг, історик Володимир Бакала, поетка Світлана Ткачук та інші. Присутні зачитали його поезії.

Степан Григорович Пушик був відомим українським письменником, громадським та політичним діячем, депутатом Верховної Ради України, фольклористом, науковцем, педагогом, літературним критиком, краєзнавцем тощо. У кожній із перерахованих царин залишились вагомі набутки, які вийшли з-під його пера, а сучасники мають не один спогад про направду неординарну особистість.

Товариство вже вдруге ініціює «Пушикові читання» і планує зробити їх щорічними. Бібліотека завжди радо підтримує та долучається до таких цікавих і потрібних ініціатив.

Також наприкінці заходу згадали цьогорічного ювіляра, який 5 лютого відзначав би своє 75-річчя, письменника, журналіста, одного з організаторів свята Франкової поезії в Лолині Василя Олійника.

Поділіться цим дописом на: