РІЗДВЯНИЙ КОНЦЕРТ НА ВІЧЕВОМУ МАЙДАНІ

РІЗДВЯНИЙ КОНЦЕРТ НА ВІЧЕВОМУ МАЙДАНІ

Різдво Христове – величний християнський празник і з давніх-давен у глибокій пошані в народу вкраїнського. І йдуть від хати до хати колядники і вертепники, і несуть нам радісну звістку про народження Сина Божого – Ісуса Христа. З нагоди свята на Вічевому майдані відбулося урочисте відкриття фестивалю «Коляда на Майзлях» та був організований чудовий різдвяний концерт.

ХІІІ Міжнародний різдвяний фестиваль спільною колядою з присутніми на Вічевому майдані відкрили гості - Державний академічний Волинський народний хор (кер. О. Стадник). Також свої колядки подарував народний вокальний ансамбль "Ґолд арт" з м. Волновахи (Донецька обл.) (кер. В. Чернявська). А відтак мистецькі колективи Івано-Франківська та області вітали прикарпатців своїми неповторними, автентичними колядками та віншівками.

Зі словом вітання виступили організатори фестивалю "Коляда на Майзлях", представники духовенства, міський голова Руслан Марцінків та народна депутатка України Оксана Савчук. Святкові різдвяні урочистості продовжили мистецькі колективи закладів культури Івано-Франківської міської територіальної громади. Українські колядки, щедрівки, новорічні пісні дарували мешканцям та гостям міста – хорові колективи, фольклорні та вокальні ансамблі, а також окремі виконавці.

Солодкою родзинкою свята став виступ жіночого вокального диверсійного батальйону с. Коростовичі Бурштинської об’єднаної територіальної громади під орудою Оксани Дмитрик.

Різдвяне свято організували і провели працівники Центру культури і мистецтв, за сценарієм та режисурою Ольги Левицької та Любові Шеленко.

 

Поділіться цим дописом на: