РОБОТА ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ЗА ТИЖДЕНЬ

РОБОТА ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ЗА ТИЖДЕНЬ

Минулий тиждень у закладах культури, попри все, видався продуктивним та насиченим цікавими і потрібними подіями. Найперше всі заклади культури долучилися до відзначення ювілею нашого прекрасного міста, а також провели ряд заходів до Дня матері та Дня пам’яті та примирення.

Традиційно, мистецькі колективи продовжували презентувати у середмісті свої патріотичні музично-патріотичні перформанси. Зокрема, минулого тижня з перформансами виступили: муніципальне тріо бандуристок «Мальва», солісти Центру культури і мистецтв, солісти Муніципального Центру дозвілля, симфонічний оркестр Івано-Франківської обласної філармонії ім. І. Маланюк та творчі колективи Будинку культури с. Крихівці.

Уже другий тиждень під час цих парформансів відбувається збір коштів на допомогу ЗСУ. За цей час зібрано понад 27 тис. грн і вже відправлено допомогу на передову – продукти харчування, білизну і навіть бензопилу.

У середу, 4 травня, у залі Центру сучасного мистецтва відкрилася виставка графіки відомої львівської художниці Вероніки Чередніченко під назвою «Ідол». Експонуватиметься виставка протягом 2 тижнів.

Бібліотеки міста вже традиційно у четвер провели акцію «Нація, яка читає – непереможна!» та знову роздали переселенцям понад 100 книг.

Також відбувались заходи для переселенців у рамках проєкту «Бібліотека в дії» у мистецькій галереї «Підземний перехід «Вагабундо». Зокрема, в рамках літературної вітальні відбулася творча зустріч з відомою українською письменницею Ольгою Деркачовою.

Крім того, Читальний зал ЦБ провів перформанс «Місто, яке читає», презентувавши перехожим цікаву фотовиставку та книги про наше місто. А в Міському Народному домі відбувся чотириденний проєкт «Перехресні стежки у Франковому місті», на якому відбувалися літературні читання та перегляди біографічних фільмів про життя і творчість відомих українських письменників.

На вихідні було заплановано багато роботи, але, з огляду на першочергове бажання захистити усіх від можливої небезпеки, заплановані заходи були проведені у відеорежимі. Відповідно, закладами культури підготовлено цілий ряд відеоробіт, які кожен охочий мав можливість переглянути на «Культурній мапі».

Продовжуємо працювати для України, волонтерити для ЗСУ та вірити у нашу перемогу!

Слава Україні!

Поділіться цим дописом на: