РУШНИКИ З БАБУСИНОЇ СКРИНІ

РУШНИКИ З БАБУСИНОЇ СКРИНІ

20 березня 2023 року в Народному домі с. Микитинці відбулася бесіда-виставка "Рушники з бабусиної скрині" в рамках роботи клубу цікавих зустрічей "Посиденьки у пані Анни". Свої родинні реліквії надали для виставки члени клубу, працівники Народного дому.

Присутні милувалися чудовими виробами, які вийшли з під рук микитинецьких майстринь. А ще з захопленням розглядали речі, в яких давні вироби отримали нове життя.

Пані Марія Кубацька продемонструвала 2 плаття та костюм, оздоблених вишивкою своїх бабусі та мами. Наталія Бутюк теж надала вишивці своєї бабусі нове призначення, і тепер ця краса не ховається у шафі, а голубить око глядача, коли Наталя співає на сцені. Членкиня союзу Українок пані Марія Хоменець, активістки села Сіщук Галина, Сіра Галина та Николаїв Тетяна надали для виставки чудові рушники, вишиті наволочки для подушок, порт'єри, скатертини, серветки. А пані Ніна Івасишин принесла рушник, який отримала в дарунок від священника з Донеччини.

Отак, перебуваючи в оточенні такої багатобарвної краси, мимоволі задумуєшся, що ця краса поступово зникає з наших осель, ховаючись по шафах, а то і по горищах... Молодь, на жаль, за винятком декого, не вміє вишивати, та і не цінує цей скарб, який притаманний нашому народу. Тому дуже відрадно, що дехто дає друге життя давнім вишивкам.

Тож хочеться побажати усім, особливо молодим жінкам і дівчатам, не втрачайте надбання предків, примножуйте ці багатства!

Поділіться цим дописом на: