САКРАЛЬНЕ МИСТЕЦТВО РАДЧАНЦІВ

САКРАЛЬНЕ МИСТЕЦТВО РАДЧАНЦІВ

2 квітня працівники Будинку культури с. Радча розпочали серію відеовиставок картин авторства місцевих митців "Сакральне мистецтво Радчанців".  В рамках клубу "Відродження", що діє при будинку культури, представлено унікальні живописні полотна радчанських художників на сакрально-релігійну тематику.

До першої серії картин увійшло 20 полотен сім'ї Олени та Марини Кондратів – бабусі та онуки. Олена Миколаївна Кондратів народилася 6 липня 1937 року. Жінка народила і виховала 3-х синів, два з яких займаються художньою різьбою по дереву. І хоча малювати пані Олена почала з виходом на пенсію, проте, все своє життя присвятила мистецтву і служінню людям. Олена Миколаївна має більше ста творчих робіт і ця колекція продовжує розширюватися.

У 2011 році Радчанська сільська рада рекомендувала мисткиню на участь у районному конкурсі ім. Романа Федоріва у номінації живопис. У 2014 році пані Олена стала лауреатом премії ім. Романа Федоріва. Ще одним свідченням добродушності цієї талановитої художниці і небайдужості до людей стала благодійна пожертва грошової премії ( у розмірі 3000 грн) на підтримку Майдану.

Сьогодні роботи Олени Миколаївни прикрашають церковні храми сіл Іваниківка, Старий Лисець Старі Богородчани та інші. Найбільше робіт знаходиться у  храмі Покрови Божої Матері у рідному селі художниці – Радчі. Особливо примітні серед них:  "Хрещення Ісуса Христа", "Благовіщення", "Ісус молиться на оливній горі", "Свята родина працює".

Онука пані Олени – Марина Володимирівна Кондратів - народилася 5 липня 1988 року. Малювати почала з дитинства, очевидно, успадкувавши художній дар бабусі. Своє життя пані Марина вирішила спрямувати у цьому ж творчому напрямку, отримавши вищу освіту за спеціальністю «Дизайн» в Інституті мистецтв ПНУ ім. Василя Стефаника.

Виставка діятиме з 2 по 24 квітня 2021 р.

 

Поділіться цим дописом на: