САКРАЛЬНЕ МИСТЕЦТВО РАДЧАНЦІВ. СЕРІЯ 2

САКРАЛЬНЕ МИСТЕЦТВО РАДЧАНЦІВ. СЕРІЯ 2

12 квітня працівники Будинку культури с. Радча підготували другу серію відеовиставки «Сакральне мистецтво Радчанців». Унікальні серії картин митців села представлені в рамках діяльності клубу "Відродження" при будинку культури.

У цій серії можемо переглянути твори талановитої радчанки – Шаламай Богдани. Виставка налічує 12 полотен на сакрально-релігійну тематику і складається  з ікон на склі, на дереві, також і на полотні.

Шаламай Богдана Богданівна народилася 30 листопада 1988 року. Малювати почала з дитинства. Після закінчення школи обрала творчий напрямок - вступила на навчання до Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника на факультет образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, де почала опановувати техніку іконопису на склі. Захоплюється пані Богдана живописом та сакральним мистецтвом, має виготовлених більше 30 робіт. Працює над іконописом на склі та дереві, які користуються великою популярністю. Працюючи зі склом, художниця прагне дати глядачеві можливість відчути природній зв’язок сьогодення з минулим і побачити в сучасному житті животворні традиції минулих поколінь.

Поділіться цим дописом на: