САКРАЛЬНЕ МИСТЕЦТВО РАДЧАНЦІВ: СЕРІЯ 3

САКРАЛЬНЕ МИСТЕЦТВО РАДЧАНЦІВ: СЕРІЯ 3

Творчі працівники Будинку культури с. Радча продовжують знайомити поціновувачів мистецтва з творчим доробком односельців. Уже було презентовано дві відеодобірки творчих робіт талановитих радчанців. У третьому випуску представлено твори Марії Борин та Оксани Левицької. 

Відеоробота входить в серію віртуальних виставок картин "Сакральне мистецтво Радчанців", яка відбувається в рамках творчої роботи любительського клубу БК с. Радча "Відродження". Третя серія приурочена картинам на сакрально-релігійну тематику, а саме, вишитим картинам сестер Марії Борин та Оксани Левицької. До віртуальної виставки  увійшло 12 полотен мисткинь. В експозиції представлені ікони, вишиті бісером та хрестиком настільки майстерно, що, на перший погляд, видаються намальованими.

Сестри за допомогою вишивки створюють унікальні зобрадення ікон в ніжних тонах. Усі вони відображають різні біблійні сюжети, які зачіпають глибинні душевні ноти.

Марія Борин та Оксана Левицька - сестри-близнючки. Народилися в сім'ї Анни і Василя Цюцяків. Любов до вишивання привила мама, яка багато вишивала. Це люди без спеціальної художньої освіти, вони просто закохані у вишивку. Тому із задоволенням діляться своєю творчістю та виставляють свої роботи на виставці. Це для них є своєрідним стимулом, адже їхні творіння бачать не лише вдома, а й поціновувачі вишивальницької майстерності.

Пані Марія та Оксана свої роботи не продають, а дарують дітям та родині, деякі ікони прикрашають радчанську церкву.

Щодо виставки, то вона справді користується великою популярністю, тож запрошуємо всіх охочих і собі ближче познайомитися з творчістю талановитих мисткинь с. Радча.

Поділіться цим дописом на: