ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО КУРІННЯ

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО КУРІННЯ

Щороку 31 травня весь світ відзначає День боротьби з тютюнопалінням. Статистика щодо паління і його наслідків насправді жахлива, і не лише в Україні, а й у світі. Паління – дуже важлива проблема сучасного світу. Боротьба з нею ведеться різними способами, але, на жаль, вони не мають такого великого успіху як би хотілося.

Щоб привернути увагу молоді до цієї проблеми, 28 травня бібліотекарі бібліотеки-філії №22 с. Тисменичани Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради з учнями 10-го класу Тисменичанського ліцею провели інформ-досьє «Димні світи. Що треба знати про куріння». Учням розповідали про міфи і факти про куріння, з чого виробляють сигарети, які особливо небезпечні хімічні сполуки містяться там.

Інформація про кількість та назви хімічних сполук вразила і шокувала учнів, бо з чого зроблена сигарета вони і не задумувались. Дізнались діти як борються з курінням і в інших країнах, зокрема в Швеції та Німеччині, також отримали пам’ятки «Що є у сигареті?».

Паління та його вплив на організм людини стали сьогодні і медичною проблемою, тому варто замислитись: запалювати цигарку, чи зберегти своє і довколишніх здоров’я. Треба завжди пам’ятати! Ваше здоров’я – у Ваших руках!

 

Поділіться цим дописом на: