ШОКОЛАДНЕ СВЯТО У ТИСМЕНИЧАНСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ

ШОКОЛАДНЕ СВЯТО У ТИСМЕНИЧАНСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ

Щороку, 11 липня, відзначають “найсолодше свято” – Всесвітній день шоколаду. Ідея “подарувати” шоколаду свій день народилася у Франції в 1995 році. Це було спочатку національне свято, але воно так сподобалася любителям ласощів у всьому світі, що  швидко поширилося і набуло статусу всесвітнього.

9 липня, бібліотека-філія № 22 с. Тисменичани Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради для своїх користувачів влаштувала шоколадне свято «Був би світ із шоколаду, ой які були б ми раді». Спочатку діти слухали смачну розповідь про шоколад, історію появи цієї солодкої насолоди, чудодійні властивості, цікаві факти, пов’язані з цими солодощами. А ще розповідали легенди, зачитували веселі вірші, відгадували загадки – звичайно, про шоколад.

Анна Чуйко порекомендувала прочитати найпопулярнішу книгу Роальда Дала «Чарлі і шоколадна фабрика», розповівши про хлопчика з добрим серцем і які солодкі дива відбуваються у цій книжці.

На виставці «Шоколад – це їстівне щастя», діти з цікавістю розглядали колекцію обгорток шоколадок часів дитинства їхніх батьків. З захопленням переглядали презентацію «Шоколадні шедеври», яку підготували для них бібліотекарі.

А потім настав час для самого шоколаду. Діти смакували ним і в твердому вигляді, і розтопленим заливали формочки, прикрашали прянички, а потім все це смачно з’їдали.

Розходились щасливі і усміхнені – а все тому, що з’їли ШОКОЛАД.

 

Поділіться цим дописом на: