СЛОВО, ПІСНЕ, ДУМО КОБЗАРЕВА

СЛОВО, ПІСНЕ, ДУМО КОБЗАРЕВА

У березні увесь світ вшановує пам`ять видатного українця, Кобзаря, патріота України, великого її сина – Тараса Григоровича Шевченка. З метою вшанування його пам’яті працівники бібліотеки-філії №6 провели Шеченківські читання «Слово, пісне, думо Кобзарева, ти окраса й суть мого життя».

Важко переоцінити значення творчості Тараса Шевченка для української літератури. Він глибоко розкрив душевне багатство українського народу, осмислив минуле, сучасне й майбутнє України.

Літературна спадщина Тараса Шевченка, центральну роль в якій відіграє збірка поетичних творів «Кобзар», по праву вважається основою української літератури. Вся творчість великого Кобзаря, якою він полонив серця мільйонів людей, зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини.

З метою вшанування пам’яті великого українця, працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька,188), МЦБС Департаменту культури, Івано Франківської міської ради організували Шеченківські читання «Слово, пісне, думо Кобзарева, ти окраса й суть мого життя». Проведення таких читань стало доброю традицією в нашій бібліотеці. В цьому році, в зв’язку з карантинними обмеженнями, захід відбувся в онлайн-режимі. Участь в них взяли як діти, так і дорослі. Були прочитані вірші: «Думи мої, думи мої», «Тече вода з-під явора», «Село», «Думка, «Вітер з гаєм розмовляє», «Сон».

В бібліотеці також оформлена книжкова виставка «Хай дух Шевченка об’єднає нас». На ній підібрана література, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Шевченка, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України. Вона призначена допомогти користувачам бібліотеки глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового слова, поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той же час і величну долю та стати інформаційним приводом для зміцнення рівня національної самосвідомості.

Виставка діятиме до кінця місяця.

 

Поділіться цим дописом на: