СТЕПАН БАНДЕРА — ЖИТТЯ, ПРИСВЯЧЕНЕ СВОБОДІ

СТЕПАН БАНДЕРА — ЖИТТЯ, ПРИСВЯЧЕНЕ СВОБОДІ

2 січня 2022 року о 13:00 год працівники абонементу ЦМБ (вул. К. Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради книжковим репортажем ”Степан Бандера — життя, присвячене свободі” долучились до відзначення в Івано-Франківську 113-тої річниці від дня народження визначної постаті нашої історії, видатного борця за незалежність Української держави, одного з найвідоміших українців у світі, національного героя України - Степана Бандери (01.01.1909 - 15.10.1959).

Розпочавши захід, бібліотекарка підкреслила, що головні заповіді Степана Бандери опубліковані в праці “Перспективи Української Революції”. Дуже багато його думок актуальні і нині. Їх іноді забувають, або свідомо перекручують, та теоретичні праці С. Бандери необхідні кожному політичному діячеві, бо він непохитно вірив у визволення України і цією вірою запалював своїх друзів, і віра ця творила чудеса. Саме в цьому його велич і слава.

Бібліотекарка коротко ознайомила присутніх з біографією українського політичного діяча та книгами про нього, які є в фондах бібліотеки:

Степан Бандера Перспективи Української революції: Репритне вид. - Дрогобич: Відродження,1998,- 656 с.;

Бурнашов Г. Герой, визнаний нацією. - Івано-Франківськ: ЛІК, 2012. - 120 с.

Бурнашов Г. Лицар великої Ідеї. Наукове видання.- Івано-Франківськ: Нова Зоря, 2004. - 184 с.;

Вбивство Степана Бандери. - Львів: Червона Калина, 1993.- 358 с.;

Корж П. Степан Бандера: Поема.- Коломия: Вік, 2012.- 64 с.;

Нагірняк В. Во славу золотого тризуба.- ЛІК, 2008.- 152 с.;

Сватко Я. Місія Бандери. - Львів: Галицька видавнича спілка, 2008.- 64с. та багато інших.

Всі книги підкріплені цікавими документами, неопублікованими в інших виданнях спогадами, світлинами, що надає їм переконливої достовірності.

Родзинкою заходу стали книги: 3-х томник “Степан Бандера у документах радянських органів Державної Безпеки” та двохтомне видання Петро Дужий “Степан Бандера - Символ нації”, подаровані бібліотеці Головою "Організації Українських Націоналістів "(ОУН ) м. Івано-Франківська Віталієм Цаповичем. Велика частина матеріалів та історичних відомостей у цих книгах є унікальною. Завдяки новизні, високій інформативності ці книги будуть цікавими широкому колу користувачів бібліотеки.

Пан Віталій Цапович звернувся до присутніх із словом про Степана Бандеру, наголосивши, що його дух — незнищенний, він буде вічно кликати до боротьби український народ за дійсне визволення. Також пан Віталій, підкреслив важливість відзначення в 2022 році на Державному рівні 80-ї річниці УПА і подарував користувачам бібліотеки ще одне унікальне видання про визвольний рух на Україні, книгу: Тарас Бульба-Боровець. Документи. Статті. Листи. К.: ПП Сергійчук М.І., 2011 -816 с. (про життя і діяльність організатора УПА в роки Другої світової війни, організатора перших збройних формувань на теренах Полісся - отамана Тараса Бульби-Боровця.

Неможливо збудувати державу, не знаючи минулого, не шануючи того, хто за тебе з любов’ю віддав своє життя. Саме таким був Степан Бандера — герой ХХ століття, людина-легенда. Він увійшов у історію як видатний політичний діяч українського національно-визвольного руху, голова Революційного Проводу Організації українського національно-визвольного руху, голова Революційного Проводу Організації українських націоналістів і як невмирущий, світлий Символ боротьби за Українську Самостійну Соборну Державу.

Захід підготовлений для широкого кола користувачів.

Відповідальна за проведення Кирста О.М.

 

Поділіться цим дописом на: