СВЯТО ПИСАНКИ У БІБЛІОТЕЦІ

СВЯТО ПИСАНКИ У БІБЛІОТЕЦІ

Наближається одне з найвеличніших і найрадісніших християнських свят - Воскресіння Христове, яке ще називають Великоднем або Паскою. Напередодні свята, 11.04.2023 р., до бібліотеки-філії №1 по роботі з дітьми, Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради завітали учні 1 - Б класу ліцею № 4.

Завідувачка бібліотеки ознайомила дітей з історією цього християнського свята та традиціями святкування Великодня. Розповіла про історію писанки, про ії обрядове значення, символіку кольорів і розмаїття візерунків якими розписують писанки. Тому, що Великдень в Україні завжди асоціюється з писанкою.

Діти мали можливість самостійно розмалювати писанку найпростішими орнаментами, розвиваючи при цьому свою фантазію. До уваги присутніх була запропонована цікава хвилинка, де діти брали участь у вікторинах, відгадували загадки, розказували вірші, переглянули відеопрезентацію музею писанкарства.

В бібліотеці панував чудовий настрій та відчувалося наближення Великодніх свят.

З цікавими журналами про писанки та писанкарство, а також з легендами про Ісуса Христа, читачі познайомилися біля розгорнутої книжкової полички “Великдень іде - свято в душі несе”.

Відповідальна за проведення Марковська О. М.

Поділіться цим дописом на: