ТЕАТРАЛІЗОВАНЕ ДІЙСТВО "НА ХВИЛЯХ АНДРІЇВСЬКИХ ВЕЧОРНИЦЬ"

ТЕАТРАЛІЗОВАНЕ ДІЙСТВО "НА ХВИЛЯХ АНДРІЇВСЬКИХ ВЕЧОРНИЦЬ"

12 грудня, у вечір на Андрея, зберігаючи багатовікові народні традиції, в Народному домі с.Микитинці відбулося розважально-театралізоване свято для молоді «На хвилях Андріївських вечорниць». 

У святі взяли участь дитячі та юнацькі творчі колективи Народного дому, а саме – молодіжний гурт «Істина», вокальні ансамблі «Співаночка» та «Перлинки», а також члени спортивного любительського клубу «Сокіл». Святково прибрана сцена відтворювала інтер’єр хати, де поралася Господиня, очікуючи на гостей.  А вони і не забарилися…Спочатку дівчата, а потім і хлопці, з піснями й жартами завітали до господи. І розпочався жартівливий рейвах поміж молодими. За ними з усмішкою спостерігали Господарі, інколи додаючи свої репліки. А що вже наспівалися та натанцювалися хлопці і дівчата, що і забули про Калиту, яка випікалася у печі…Але всьому свій час і Калита уже підв’язана до…ні, не до сволока, як у давнину, а до палиці, яку тримав Господар, та піднімав Калиту кожного разу, як хтось намагався вкусити її…

Швидко промайнув час, тож на прощання усі задіяні особи заспівали  пісню «Щоб в вас, і в нас все було гаразд». А попереду ще багато свят, які приносять радість усьому народу від великого до малого. 

Поділіться цим дописом на: