ТИЖДЕНЬ У КУЛЬТУРІ (01-08.07.2024 р.)

ТИЖДЕНЬ У КУЛЬТУРІ (01-08.07.2024 р.)

Минулого тижня (01-08.07.2024 р.) у закладах культури Івано-Франквіської МТГ відбулись різноманітні заходи: до відзначення Дня родини, Дня архітектора, відкриття виставки Анастасії Рибалко «#яктисьогодні» (м. Івано-Франківськ), до відзначення 117 річниці від дня народження Олега Ольжича та 120 річниці народження Степана Ленкавського. Народний аматорський камерний хор «Воскресіння» НД «Княгинин» взяв участь в обласному фестивалі патріотичної пісні «Яворина». Були організовані заходи на підтримку ЗСУ. Всього за тиждень працівниками закладів культури проведено 39 заходів.

Організували:

- Історична година «Олег Ольжич. Історія життя» з нагоди 117 річниці від дня народження українського письменника, науковця, політичного діяча (клуб «Кришталеві джерела») НД с.Микитинці.

- Мистецька програма «Звичаї українського народу, культурний спадок нашого часу» МНД.

- Творча зустріч та родинна виставка художників Олени та Марини Кондратів «Родинна веселка» до відзначення Українського Дня родини (Будинок культури с. Радча) .

- Година спілкування «Сила України в єдності родини» ( Будинок культури с. Вовчинець).

- Літературно-музична година «З родини починається життя» (клуб «Горлиця» БК с.Тисменичани).

- Літературно-музична композиція «Українська родина» до Дня українського родини (БК с.Підлужжя)

- Мистецька година «З глибоким корінням з високим гіллям» з нагоди Українського Дня родини в рамках клубу «Веретено» (БК с.Камінне).

- Майстер-класи «Обереги, що не губляться в віках» до Дня родини (Бібліотека-філія №1).

- Креатив-майстерня «Ми любимо сонце і літо» (ЦДБ) в рамках проєкту «Бібліотека у дворах».

- Заходи в рамках проєкту «Літній кінозал», зокрема мультфільм «Кролячі пригоди. Врятувати Великдень» у ЦДБ (вул. С. Бандери).

- Віртуальна подорож «Архітектурні перлини світу» (Бібліотека-філія № 7, вул. Дністровська,22).

- Бібліопікнік «Читаємо під відкритим небом» (Бібліотека-філія №4 вул. Є. Коновальця, 132А) в рамках проєкту «Бібліотека у дворах».

Цикл літературно-мистецьких програм:

- Портрет на тлі епохи «Степан Ленкавський, український політичний діяч, ідеолог ОУН, публіцист» до 120-річчя від дня народження Степана Ленкавського (Читальний зал ЦБ, вул. П. Орлика, 5).

- Відкриття серії зустрічей «Творчі бібліотекарі – «Навстіж із Марічкою Федорів» (Абонемент ЦБ, вул. Короля Данила, 16).

- Бесіда «Олег Ольжич. Історія життя» з нагоди 117 річниці від дня народження українського письменника, науковця, політичного діяча (клуб «Кришталеві джерела» НД с.Микитинці).

На підтримку ЗСУ:

- Музично-патріотична програма у середмісті Івано-Франківська в рамках благодійного проєкту на підтримку ЗСУ «З піснею – до Перемоги!» за участю творчих колективів та солістів Центру культури та мистецтв.

- Музично-патріотична програма в рамках благодійного проєкту «Мелодії парку» за участю творчих колективів та солістів БК с.Братківці та БК с.Драгомирчани на літній естраді міського парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка.

- В Народному домі с.Крихівці відбулася прем'єра благодійної вистави на підтримку ЗСУ Степана Васильченка «На перші гулі». Режисер та керівник Народного аматорського драматичного театру - Валентина Яковишина.

- плели сітки, збирали необхідні речі для ЗСУ, виготовляли окопні свічки та готували смаколики, закуповували ліки для наших Захисників і Захисниць.

Поділіться цим дописом на: