ТИЖДЕНЬ У КУЛЬТУРІ (10-16.10.22 р.)

ТИЖДЕНЬ У КУЛЬТУРІ (10-16.10.22 р.)

Минулого тижня у закладах культури було проведено 78 заходів. Відзначали: свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисників та захисниць України; 80-річчя створення Української Повстанської Армії, 530-річчя Українського Козацтва, 350 річницю від дня народження державотворця, упорядника першої української Конституції,  поета, публіциста гетьмана Війська Запорозького Пилипа Орлика, 75 річницю від дня народження української поетеси та письменниці Орисі Яхневич.

Було організовано урочистості та музично-патріотичну програму з нагоди відзначення свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисників та захисниць України, 80 річниці створення УПА та Дня Українського Козацтва на Вічевому майдані 14 жовтня; уросчистості, віче, музично-патріотичні перформанси та покладання квітів до могил борців за волю України у селах Івано-Франівської міської територіальної громади та у міських закладах культури.

Також 12 жовтня відбулося відкриття виставки «ПОСЕСТРИ — DUCHOWE SIOSTRY» двох талановитих мисткинь з Польщі та України – фотографині Аґнєшки Бабінської та художниці з текстилю Дани Якимчук у Центрі сучасного мистецтва (відвідати виставку можна до 28 жовтня).

Відубваються покази фільмів у закладах культури  в рамках проєкту «Кіно заради Перемоги», започаткованого Державним агентством України з питань кіно.

Продовжується збір російськомовної літератури в рамках акції «ВОРОЖУ ЛІТЕРАТУРУ – НА МАКУЛАТУРУ!» (за підтримки народної депутатки О. Савчук). Усі небайдужі франківці та гості міста можуть приносити непотрібну літературу у бібліотеки міста та сіл Івано-Франківської громади, а також у Народний дім с. Крихівці та будинки культури сіл Вовчинець і Чукалівка. Виручені кошти будуть передані ЗСУ.

А також кожний день підтримуємо ЗСУ: волонтеримо, плетемо маскувальні сітки, готуємо смаколики, і віримо у нашу Перемогу!

Слава Україні!

 

Поділіться цим дописом на: