ТИЖДЕНЬ У КУЛЬТУРІ (11-17.07.2022)

ТИЖДЕНЬ У КУЛЬТУРІ (11-17.07.2022)

Колодіївка відзначила своє 556-ліття, відбувся благодійний захід на підтримку ЗСУ за участю хору «Воскресіння» у костелі Христа Царя, організоване відзначення 150-ліття від дня народження Левка Бачинського та 32 річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України – ці дати та багато іншого було в основі заходів, які організовували минулого тижня заклади культури. Всього за тиждень проведено 32 заходи.

Традиційно, основним завданням, на якому зосередились заклади культури – підтримка Збройних Сил України та підтримка духу перемоги. З цією метою продовжувалась організація музично-патріотичних перформансів, мистецько-патріотичних програм та благодійних концертів. Так, минулого тижня свої музично-патріотичні перформанси представили народний аматорський хор «Фронтові друзі» Міського Народного дому та солісти Муніципального Центру дозвілля і вихованці вокальної студії «Star Team». До слова, у неділю вихованці цієї ж студії під проводом своєї наставниці Ірини Батюк представили музично-патріотичну програму у міському парку.

У вівторок, на свято апостолів Петра і Павла, творчі працівники Народного дому с. Крихівці організували благодійний ярмарок. А в неділю у костелі Христа Царя було організовано благодійний концерт на підтримку ЗСУ за участю народного аматорського хору «Воскресіння» Народного дому «Княгинин».

Так само у неділю свій 556 рік народження відсвяткувало с. Колодіївка. З нагоди дати творчими працівниками місцевого Будинку культури було організовано урочисту програму. На захід завітали міський голова Руслан Марцінків та директорка Департаменту культури Надія Загурська.

Ряд заходів закладами культури було проведено до відзначення 32 річниці прийняття Декларації про Державний суверенітет України, 150-річчя від дня народження відомого композитора, літературознавця та письменника Миколи Колесси та 150-річчя від дня народження громадсько-політичного діяча, адвоката Левка Бачинського. З нагоди останньої дати у Кімнаті-музеї І. Франка в рамках клубу краєзнавців, який тут діє, відбувся захід «Лев Бачинський: творець соборності України» за участю його краянина, уродженця с. Серафинці, знаного літератора, краєзнавця, історика Василя Бабій та історика, наукового співробітника обласного музею визвольних змагань ім. С. Бандери Петра Ганцюка.

Яскравою подією минулого тижня також стало вручення літературної премії ім. П. Добрянського «Чикулядовий капелюх», яке відбулося у читальному залі центральної бібліотеки Івано-Франківської МЦБС. Цьогорічними лавреатами стали Василь Бабій та Володимир Пушкар. Щиро вітаємо преміантів та бажаємо подальших успіхів та творчого натхнення!

Багато заходів у закладах культури було проведено і для забезпечення цікавого, корисного дозвілля для наймолодших мешканців нашої громади. Зокрема було організовано спортивні заходи, ряд майстер-класів, вікторин, цікавих книжкових подорожей тощо. Тут варто окремо відзначити проєкт «Бібліотека у дворах», у рамках якого бібліотеки щодня проводили заходи для мешканців різних мікрорайонів нашого міста.

Продовжували працювати творчі працівники і як волонтери, готуючи їжу, плетучи сітки та збираючи допомогу для ЗСУ. Зокрема минулого тижня на передову відправлено 4 комплекти тактичних навушників для стрільби.

Всім дякуємо за роботу! Віримо у перемогу і продовжуємо працювати у тому ж дусі! Слава Україні!

Поділіться цим дописом на: